Apie tai, kaip kilo mintis atidaryti trečiąjį tašką Vilniuje, kodėl trečiaisiais namais pasirinktas būtent „Ogmios miestas“, ko gali tikėtis šio restorano svečiai bei ką slepia restorano pavadinimas pasakoja restorano įkūrėjai Irena ir Nėrijus Klimai.

Didžiausiame šeimų traukos centre – sava virtuvė!

Paklausta, kaip kilo mintis atidaryti trečiąjį tašką Vilniuje, ir kodėl jam buvo pasirinktas būtent „Ogmios miestas“, restorano bendra-įkūrėja Irena nedvejodama atsako:

„Pirmąjį mūsų restoraną žmonės pamėgo labai greitai, todėl supratome, kad savi, tradiciniai lietuviški patiekalai yra būtent tai, ko ilgisi mūsų širdys ir skrandžiai. Tad įsivažiavę, suoptimizavę vidinius procesus ir matydami naminio maisto poreikį, ryžomės atidaryti antrąjį, o štai dabar ir trečiąjį, restoraną.“

„Na, o „Ogmios miestas“ – neabejotinai yra didžiausias šeimų traukos centras, kur praleisti laisvalaikį susirenka daugybė žmonių. Neabejojome, kad jų tarpe tikrai netrūksta tradicinės lietuviškos virtuvės gerbėjų. Pasinagrinėjus giliau, supratome, kad visos sąlygos įsikurti „Ogmios mieste“ mums tinka ir patinka – „Ogmios miesto“ infrastruktūra puikiai išvystyta – jis lengvai pasiekiamas tiek viešuoju transportu, tiek nuosavu automobiliu, turi didžiulę automobilių parkavimo aikštelę. Be to, norėjome tapti didžiausios Lietuvoje prekybinės zonos dalimi ir čia užsukantį didžiulį žmonių srautą palepinti šviežiu, gardžiu ir savu maistu.“ – apie naujojo restorano vietos pasirinkimą pasakoja Nėrijus.

Kas gali būti labiau SÃVA nei nuo vaikystės puikiai pažįstamas maistas?

„Mūsų restorano pavadinimas puikiausiai apibrėžia mūsų maitinimo įstaigą.“ – sako restorano bendrasavininkė Irena. Pasak pašnekovės, pavadinimas SÃVA išduoda restorano virtuvės asortimentą. O jame – viskas kas mums ir mūsų skonio receptoriams nuo vaikystės labai gerai pažįstama ir artima.

„Plačiame mūsų restorano valgiaraštyje rasite visus skaniausius lietuviškus patiekalus, pradedant balandėliais ar cepelinais ir baigiant silkės užkandėle su jaunomis bulvytėmis ar natūraliu vištienos sultiniu, kaip ir priklauso patiekiamu kartu su šviežutėliu kibinu.“ – su restorano meniu koncepcija supažindina Nėrijus.

„Mūsų restoranas – ne tik nuostabi vieta pasmaguriauti vis rečiau namie gaminamais tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalais, bet ir svečius iš užsienio supažindinti su tuo kas mums, lietuviams, taip sava.“ – idėja kur pasikviesti Lietuvon atvykusius draugus iš užsienio dalinasi Irena.

Restorane SÃVA visi patiekalai kasdien gaminami čia pat, restorano virtuvėje. O juos ruošia atsidavusių ir tradicinę lietuvišką virtuvę mylinčių bei puikiai visas jos paslaptis įvaldžiusių virėjų rankos, tad patiekalų skonis – visai kaip pas mamą ar močiutę, o gal net ir dar geresnis.

Restorane „SÃVA“ – greiti ir gardūs pietūs, gardi vakarienė ir tradiciniai lietuviški pusryčiai

Paklausta ko gali tikėtis į restoraną užsukę „Ogmios miesto“ lankytojai, Irena valiūkiškai nusišypso: „O čia jau priklauso nuo dienos meto!”.

Kitaip tariant, ko tikėsitės, tą ir rasite. Jei užsuksite ryte – galėsite pasmaguriauti tradiciniais lietuviškais pusryčiais, kaip pavyzdžiui puriais varškėtukais, kiaušiniene su šonine ar lietuviškų pusryčių klasika – lietiniais blyneliais su varške, ar kumpiu ir sūriu.

Jei atvyksite pietų metu, tikrai rasite ir kur kas rimtesnių patiekalų. „Pas mus tikrai numalšinsite dar vaikystėje močiutės įskiepytą poreikį „karštimui”, nes visuomet turime paruošę ne vieną gardžią karštą sriubą. Na, o antrąjį patiekalą galėsite išsirinkti net iš keleto skirtingų variantų.” – apie tai, ko „Ogmios mieste” įsikūrusiame restorane SÃVA, galime tikėtis dienos pietų metu, pasakoja Irena.

„Na, o jei po ilgos darbingos dienos norisi sočios lietuviškos vakarienės, mūsų restoranas – vieta kurioje tikrai gausite būtent tokią!“ – prie Irenos vilionių užsukti prisijungia Nėrijus.

Tačiau tuo jų vilionės nesibaigia! „Turime atskirą meniu ir mažiesiems degustatoriams!” – tęsia Irena. Ir priduria, jog jame puikuojasi tokie vaikų numylėti patiekalai kaip „aštuonkojis” ar „vištukės piršteliai” su bulvytėmis fri bei vaikų mėgstami gėrimai, tokie kaip kakava, sultys ir pieno-ledų kokteiliai.

Tad visai nesvarbu kokiu metu ir kokiais reikalais atsidūrėte „Ogmios mieste“, jei esate neabejingi tradicinei lietuviškai virtuvei ir pasijutote alkani – užsukite į restoraną SÃVA ir numalšinkite alkį sočiais, skaniais ir jaukiais patiekalais!

Restoraną SÃVA rasite Ogmios mieste, Verkių g. 29A.