Dizainas

Visų pirma, dizainas. Aplodismentai „HUAWEI" už išties drąsią ir pabrėžtinai išskirtinę telefono išvaizdą. „Kosminiame žiede" (kaip jį vadina gamintojas), papuoštame rafinuotu „Clous de Paris" raštu elegantiškai išrikiuoti visi kameros sensoriai, o ypatingo grožio ir prabangos suteikia oranžinės spalvos eko odos nugarėlė. Norintiems labiau klasikinio dizaino, yra ir juodos spalvos variantas.

Visgi oranžinis modelis ne tik nuostabiai atrodo bei juntamas delne, bet ir turi vieną nenuginčijamą privalumą. Jo ekranas dengtas „Kunlun" stiklo keramika, kuri net 10 kartų atsparesnė už įprastą grūdintą stiklą ir žymiųjų Šveicarijos „SGS" inžinierių buvo sertifikuota net 5 žvaigždutėmis.

HUAWEI Mate 50 Pro

Oranžinė aparato versija turi dar vieną ypatybę – atsparumas vandeniui net iki 6 metrų gylyje (juodo modelio – iki 2 metrų). Taigi „HUAWEI Mate 50 Pro" ne tik gražus, bet ir maksimaliai apsaugotas nuo bet kokių netikėtumų.

Baiminatės, kad eko oda greitai praras savo pirminę išvaizdą? Galite būti ramūs – „HUAWEI" ištestavo naudojamą medžiagą ir ji tarnaus jums ne mažiau kaip tris metus.

HUAWEI Mate 50 Pro

Ekranas

Telefonas mane nudžiugino ne tik savo nugarėle, bet ir priekiu. 6,74 colio OLED 120 Hz ekranas yra tikra atgaiva akims. „HUAWEI" sukūrė naują – rombinį – ekrano pikselių raštą, dėl kurio vaizdas dabar dar labiau kontrastingas, o akys ne taip pavargsta. Taigi žiūrėdami video turinį, matysime daugiau ir ryškiau.

Ekrane „slepiasi" greitas piršto atspaudų skaitytuvas ir 3D veido atpažinimo sensorius, taigi galima rinktis mėgstamą telefono atrakinimo būdą.

HUAWEI Mate 50 Pro

„Ultra aperture XMAGE" kamera

Nieko nenustebinsiu teigdamas, kad kompanijos „HUAWEI" telefonai buvo ir yra vieni geriausiai fotografuojančių rinkoje. Ir jei 50 megapikselių nėra kažkas neįprasto, tai štai fiziškai reguliuojama itin plati F1.4 diafragma yra visai naujas lygis. Supratote teisingai, „Mate 50 Pro" kameros diafragma turi net 10 reguliuojamų pozicijų, visiškai taip, kaip profesionalūs fotoaparatai. Kam to reikia?

Turėdami galimybę reguliuoti diafragmos dydį, galite valdyti ne tik patenkančios šviesos į sensorių kiekį, bet ir vaizdo gylį. Plačiai atvertos diafragmos kadruose pagrindinis objektas bus ryškus, o fonas už jo bus išlietas ir atrodys toli. Tai itin aktualu kokybiškoms portretinėms nuotraukoms (kituose telefonuose šią funkciją atlieka dirbtinis intelektas, kuris ne visada tinkamai atpažįsta objekto kontūrą). Sumažinus diafragmą, vaizdo gylis pasikeis – toliau esantys objektai bus ryškiau matomi. Tai ypač patogu fotografuojant panoramines nuotraukas, peizažus, toli esančius objektus.

HUAWEI Mate 50 Pro

Atsidarę kameros aplikaciją, pasirinkite režimą „profesionalus", tuomet „diafragma" ir norimą jos dydį. Mano bandymų metu rezultatai kalbėjo patys už save: prieblandoje kadrai – stulbinamai ryškūs, o ryškioje šviesoje lauke – neperšviesti ir kontrastingi. Tokio rezultato galima tikėtis tik iš pačių pažangiausių telefonų.

HUAWEI Mate 50 Pro

Ne mažiau nustebino ir 13 megapikselių plataus kampo sensorius, kuris automatiškai įjungia „Super Makro" režimą objektyvui esant 3-5 centimetrų atstumu nuo objekto. 64 megapikselių teleobjektyvu vaizdą galima artinti net 100 kartų! Ant kito namo stogo tupintį paukštį įamžinau be jokių sunkumų. Beje, ir šis, ir pagrindinis 50 megapikselių sensorius turi optinį stabilizavimą, tad net smarkiai priartinus ir sujudinus kamerą, vaizdas neišsilieja, o tai dažna bėda tų telefonų, kurie turi tik elektroninį stabilizavimą.

„EMUI" super funkcijos

Man, asmeniškai kompanijos „HUAWEI" grafinė aplinka „EMUI" yra viena geriausiai apgalvotų ir optimizuotų iš visų „Android" įrenginių. Ji leidžia patogiai susikurti mėgstamų aplikacijų aplankus, greitai pasiekti reikiamą programos informaciją šios net neatidarius (pavyzdžiui, kalendoriaus). „Mate 50 Pro" turi ir kelias super funkcijas, kurių nerasite kituose telefonuose.

Pirmoji – „SuperStorage" – leidžia išsaugoti iki 10 procentų daugiau duomenų, nes naudojama technologija archyvuoja telefone esamus duomenis jų netrindama ir neblogindama jų kokybės. Ši funkcija taip pat randa vienodas nuotraukas ir dokumentus, bei pasiūlo dublikatą pašalinti, taip dar labiau taupydama telefono vidinę atmintį.

HUAWEI Mate 50 Pro

Antroji super funkcija – „SuperHub" – supaprastina bet kokių duomenų kilnojimą iš vienos programos į kitą. Tiesiog spustelėkite ir palaikykite ant nuotraukos, vaizdo įrašo ar dokumento, ir užtempkite jį ant „SuperHub" lango, o atsidarę reikiamą programėlę, tiesiog nutempkite jį atgal į reikiamą vietą. Ši funkcija galima ne tik tarp skirtingų aplikacijų, bet ir tarp kelių „HUAWEI" telefonų, „MateBook" kompiuterių ir „MatePad" planšečių.

Baterija

Trečioji super funkcija susijusi su telefono baterija. Visiškai įkrautos 4700 mAh baterijos man užtenka visai aktyviai dienai, tačiau ne visada turiu laiko ilgam palikti telefoną krautis. „HUAWEI SuperCharge" bevielis įkroviklis į „Mate 50 Pro" atiduoda net 50 vatų galią, tad kol pusryčiauju, telefonas visiškai įkraunamas. O jei laiko visai nėra, „Mate 50 Pro" palaiko dar greitesnį – 66 vatų įkrovimą laidu.

Tiesa, net jei nutiko taip, kad bateriją pamiršote įkrauti ir telefonas tuoj išsijungs, įsijunkite naująjį „HUAWEI Super Energy Boosting" režimą. Net likus 1% įkrovos, turėsite 15 minučių skambinimo arba 12 SMS žinučių siuntimo.

HUAWEI Mate 50 Pro

Apibendrinimas

Kompanija „HUAWEI", prieš išleisdama „Mate 50 Pro" į rinką, namų darbus atliko dešimtukui su pliusu. Daugelio gamintojų telefonuose montuojami tie patys komponentai, todėl, visų pirma, reikia išsiskirti išvaizda, ir čia menkai kas prilygs stulbinamo grožio oranžinei „Mate 50 Pro" versijai, kuri, be visa ko, dar ir puikiai apsaugota nuo aplinkos poveikių.

„EMUI" grafinė aplinka dar kartą įrodė, kad yra lygesnė tarp visų lygių „Android" įrenginių su savo išties super funkcijomis, padedančiomis viską pasidaryti greičiau ir patogiau.

Na ir galiausiai – revoliucinė „Ultra aperture XMAGE" kamera, nurungianti daugelį konkurentų su profesionalių fotoaparatų lygio kadrais. Nesvarbu, ar esate mėgėjas ar profesionalas, būsite tikri dėl bekompromisių „Mate 50 Pro" kameros rezultatų.