Tinkamai sluoksniuokite drabužius

Drabužių sluoksniavimas yra viena pagrindinių šaltųjų sezono gudrybių, kuri leis patogiai jaustis bet kokiu oru. Marškinėliai su trumpomis ir palaidinės ilgomis rankovėmis puikiai dera su megztiniais ar liemenėmis, o džemperius su gobtuvais galima derinti su paltais – taip sukursite neįpareigojantį, tačiau pakankamai rafinuotą įvaizdį. Prie odos besiliečiantys sluoksniai turėtų būti pasiūti iš gerai kvėpuojančių, drėgmę sugeriančių medžiagų. Nesuklysite, jeigu pirmenybę teiksite lengvai derinamiems atspalviams ir dizainams: taip skirtingus drabužius galėsite nuolat maišyti tarpusavyje ir galbūt net visą rudens sezoną nepritrūksite naujų derinių.


Pradėkite mūvėti pėdkelnes

Prasidėjus rudeniui, dar nesinori atsisveikinti su vasariškomis suknelėmis ir sijonais – jei juos suderinsite su žaviomis pėdkelnėmis, to daryti nereikės. Taip pavyks išvengti peršalimo ligų ir tuo pačiu išsaugoti vasara alsuojantį įvaizdį. Tokie aksesuarai pravers ne tik rudenį, bet ir žiemą, tad po truputį galite pradėti kaupti naujų pėdkelnių kolekciją. Žinoma, visuomet saugiausia rinktis kūno spalvos ar juodus modelius, tačiau galima pažaisti su įmantriais raštais ar netikėtomis spalvomis, kurios padės išvengti slogios rudeniškos nuotaikos.

Įtraukite rudeniškų spalvų

Pasisemkite įkvėpimo iš aplinkos ir į garderobą įtraukite tipiškas rudens spalvas, tokias kaip oranžinė, violetinė, ruda ar garstyčių. Tiesa, tai tikrai neturi būti vieninteliai Jūsų dėvimi atspalviai. Kai kurie mados dizaineriai skatina rinktis drąsesnius, ryškius, vasara alsuojančius atspalvius, kurie neleis paskęsti rudens melancholijoje. Tad galite pritaikyti tą idėją, kuri Jums pačioms atrodo artimiausia – svarbiausia, kad su naujaisiais drabužiais pačios jaustumėtės gerai.

Pasirūpinkite stilingu paltu

Atšalus orams, įvairaus storio paltai gali padėti ilgiau nešioti savo vasarinį garderobą – ypač tuomet, jei likusią dienos dalį praleisite šiltoje aplinkoje. Visgi, šis viršutinis rūbas bus reikalingas ir artėjant žiemai, tad nesuklysite, jeigu investuosite į kokybišką, drąsų pareiškimą siunčiantį paltą. Tiesa, šiuo atveju ir vėlgi reikėtų pagalvoti apie savo asmenybę. Jei nesate linkusios išsiskirti iš minios, puikiai tiks ir neutralūs, lengvai derinami atspalviai ir klasikinis palto kirpimas.

Nepamirškite aksesuarų

Aksesuarai ne tik leis sukurti įdomesnį įvaizdį, bet ir apsaugos Jus nuo žvarbių rudeniškų orų. Pasirūpinkite šaliku, kepure ir pirštinėmis – be jų tikrai nepavyks išsiversti. Pasirinkusios aukštos kokybės medžiagas (tokias kaip vilna ar kašmyras) savo įvaizdžiui pridėsite elegancijos, o jeigu pirmenybę teiksite elegantiškiems dizainams, tuos pačius aksesuarus galėsite pritaikyti ir kitą šaltąjį sezoną. Tačiau geriausia turėti keletą skirtingų aksesuarų: keisdami juos, nuolat galėsite koreguoti savo stilių.

Įsigykite rudeniškus batus

Pasirūpinus aksesuarais, reikės pagalvoti ir apie rudeninę avalynę. Vėsesnėmis dienomis basutes ir batelius reikėtų iškeisti į batus, kurie simbolizuoja šaltojo sezono pradžią. Nors iš pradžių gali pakakti šiltesnių sportbačių, galiausiai vis vien teks apsirūpinti aulinukais. Tiesa, daugelį jų galėsite priderinti prie vasarinės suknelės ar džinsinio sijono – jei tai aktualu, pirmenybę turėtumėte teikti neutralesniems dizainams. El. parduotuvėje Pigu.lt aulinukai moterims nustebins gausiu asortimentu: čia tikrai atrasite sau tinkamus apavus.


Atsižvelgusios į šiuos patarimus, lengvai sukursite rudenišką įvaizdį, kuris bus ir žavus, ir pakankamai jaukus bei šiltas. Net ir storesni drabužiai gali būti dailūs ir madingi – niekuomet nesuklysite, jeigu būtent tokiems variantams teiksite pirmenybę.