LCC tarptautinis universitetas – vienintelis Šiaurės Amerikos stiliaus universitetas Rytų Europoje, todėl čia kasmet studijuoti atvyksta studentų iš daugiau nei 50-ies šalių. Universitete galima rasti studentams aktualiausias bakalauro programas – nuo tarptautinio verslo administravimo iki psichologijos, todėl tvirtai apsisprendę dėl studijų programos ir universiteto, paraiškas gali pateikti nuo sausio mėnesio – dar neturėdami brandos egzaminų rezultatų.

Išankstinio priėmimo kriterijuose nėra brandos egzaminų rezultatų

Sausio mėnesį vykdomam išankstiniam priėmimui į bakalauro studijų programas nėra reikalingi brandos egzaminų įvertinimai, tačiau galioja kiti priėmimo kriterijai. Vertinamas vidurinės mokyklos 10, 11 ir 12 klasės metinių pažymių vidurkis, tarptautinių anglų kalbos testų rezultatai bei motyvacinis pokalbis. Svarbiausia, kad stojamasis balas siektų ne mažiau 70 proc.

„Mūsų universiteto bendruomenėje labai vertinama studentų motyvacija – norime užtikrinti tobulėti skatinančią aplinką, todėl pokalbis sudaro 30 proc. išankstinio stojimo balo. Taip stengiamės suprasti studento nusiteikimą, ar jis tikrai ateina į jo poreikius atitinkančią vietą bei daugiau sužinoti apie bendruosius gebėjimus. Stojimo balui reikšmės turi ir papildomos veiklos, pasiekimai ar rekomendacijos. Vidurinės mokyklos pažymių vidurkis sudaro 50 proc. balo, o likusius 20 proc. – tarptautinių anglų kalbos testų rezultatai“, – sako LCC tarptautinio universiteto priėmimo skyriaus vadovė Vidmantė Tamašauskienė.


Vienas svarbiausių kriterijų – anglų kalba

Kultūrinės įvairovės kupino universiteto koridoriais vaikšto ne tik iš skirtingų valstybių atkeliavę studentai, bet ir dėstytojai, todėl visus jungia bendra anglų kalba. Dėl šios priežasties norintys studijuoti LCC tarptautiniame universitete privalo gebėti suprasti ir reikšti mintis šia užsienio kalba.

„Stojamajam balui sudaryti užskaitome tokius tarptautinius testus kaip TOEFL, IELTS, CPE, CAE, taip pat motyvacinio pokalbio metu visuomet atkreipiame dėmesį į tai kaip kandidatas reiškia mintis anglų kalba. Žinoma, tikrai ne visi studentai atvyksta nepriekaištingai mokėdami šią užsienio kalbą, tačiau nuolat dalyvaujant paskaitose ar kitose veiklose, bendraujant su bendrakursiais ar kitais universiteto bendruomenės nariais galima greitai pastebėti pagerėjusius įgūdžius. Taip pat, turime akademinę anglų kalbą padedančią gerinti programą PRIME, kurioje studentai gali pasikelti anglų kalbos lygį“, – sako Vidmantė Tamašauskienė.

Išankstinis stojimo metu – didesnė tikimybė gauti finansinę paramą

Studijų finansavimo ir finansinės paramos tradicijas LCC tarptautinis universitetas perėmė iš Šiaurės Amerikos aukštosiose mokyklose egzistuojančio modelio. Apie 62 proc. LCC tarptautinio universiteto studentų gauna finansinę paramą – kasmet tam skiriama daugiau nei 450 tūkstančių eurų. Taip pat, universitetas siūlo net kelias stipendijų galimybes, kuriomis studentai gali pasinaudoti.


„Mes manome, kad išsilavinimas neturėtų būti privilegija, todėl universitetas skiria lėšų ne tik gabiems, bet ir finansiškai jautriems studentams – visi turi turėti galimybę tinkamai edukuotis ir siekti savo svajonių karjeros ateityje. Stojant į šio universiteto organizuojamas bakalauro programas išankstinio priėmimo metu, šansai pasinaudoti unikaliomis finansinės paramos programomis didėja. Kuo anksčiau pateikiama paraiška, tuo anksčiau atliekamas sprendimas dėl paramos suteikimo. Vėliau paraiškas pateikiantiems kandidatams sunkiau užtikrinti paramą, nes fonde gali nebelikti lėšų. Taip pat, turime nuopelnais pagrįstas stipendijas, kurios skirstomos balandžio mėnesį, tačiau į jas pretenduoti gali tik į universitetą iki šio mėnesio įstoję studentai“, – sako V. Tamašauskienė.

Informacija apie įstojimą – vos per 2 savaites

Išankstinio priėmimo metu į bakalauro studijų programas stojantys asmenys turi galimybę neskubėdami susitvarkyti visus reikalingus dokumentus ir per 2 savaites gauti universiteto atsakymą dėl priėmimo. Optimizuotas procesas leidžia lengvai savo paraiškas pateikti tiek į universitetą stojantiems lietuviams, tiek kitų šalių gyventojams.


„Siekiame, kad stojimo procesas būtų kuo lengviau įveikiamas ir patogus studentams iš viso pasaulio, todėl paraišką galima nesunkiai pateikti oficialioje universiteto svetainėje, kartu pateikiant reikalingus dokumentus. Vėliau paprašome atsiųsti metinius mokyklos pažymius, anglų kalbos egzamino rezultatus. Motyvacinius pokalbius vykdome nuotoliniu būdu, susiderinus patogų laiką, o atsakymą stojantiesiems pateikiame per dvi savaites nuo visų reikalingų dokumentų pateikimo bei pokalbio“, – sako V. Tamašauskienė.

Norintys dar šiemet pradėti studijuoti LCC tarptautiniame universitete ir pasinaudoti išankstinio priėmimo galimybėmis, gali pateikti paraišką universiteto svetainėje iki vasario 15 d.