Jautiena – viena sveikiausių mėsų, kurioje galima rasti galybę naudingų medžiagų. Jei ją patiekiame su daržovėmis, o šią kombinaciją pagardiname riešutais, – sveiki ir sotūs pietūs garantuoti. Šios salotos puikiai tiks vasaros savaitgaliams, kuomet norisi gaminti gamtoje, bet prie griliaus nesinori stovėti kelių valandų. Receptą paskaninus „Suslavičiaus“ padažu salotoms su morkomis ir paprikomis, ne tik kaimynai, bet ir virtuvės šefai jūsų prašys šio genialiai lengvo recepto.

REIKĖS:

  • 500 g jautienos išpjovos;
  • 4 saujų salotų;
  • 5 vyšninių pomidorų;
  • 1 vnt. mėlynojo svogūno;
  • 1 sauja svogūnų laiškų;
  • 1 sauja anakardžių riešutų;
  • druskos;
  • pipirų;
  • 1 vnt. žaliosios citrinos
  • „Suslavičiaus“ padažo salotoms su morkomis ir paprikomis


GAMINIMAS:

1. Jautieną supjaustykite mažais gabaliukais, sudėkite į indą, apibarstykite druska ir pipirais. Palaukite 20 min, kol įsigers prieskoniai.
2. Kol mėsa marinuojasi, nuplaukite salotas, jas nusausinkite ir supjaustykite gana smulkiai.
3. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite bei perpjaukite pusiau, sudėkite į salotas.
4. Raudonąjį svogūną nulupkite, nuplaukite bei supjaustykite gana smulkiais griežinėliais, sudėkite į salotas.
5. Jautienos gabaliukus kepkite ant grotelių iš abiejų pusių po 3 minutes, mėsai iškepus ją sudėkite ant jau sumaišytų daržovių.
6. Berkite nuplautus ir susmulkintus svogūnų laiškus, anakardžių riešutus, salotas apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
7. Patiekalą pagardinkite „Suslavičiaus“ padažu salotoms su morkomis ir paprikomis bei papuoškite žaliosios citrinos griežinėliais.

Skanaus!

Užsakymo nr.: PT_87397065