Ingredientai:

  • 100ml vandens
  • 1 šaukštas cukraus
  • 7g sausų mielių
  • 540g miltų (550D ar 550C klasės)
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 120ml aliejaus
  • 3 kiaušiniai
  • 240g DVARO grietinės (30 proc. riebumo)
  • 500g šaltai rūkytos šoninės
  • 1l raugintų kopūstų
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • kmynai
  • lydytas sviestas patepimui
Bandelės su kopūstais


Gaminimas:

1. Inde sumaišyti, vandenį su mielėmis ir cukrumi, palaikyti 10min.
2. Kitame inde sumaišyti miltus su druska, aliejumi, kiaušiniais ir grietine. Supilti vandens ir mielių mišinį.
3. Minkyti tešlą. Jei tešla gaunasi labai skysta - dėti dar šiek tiek miltų.
4. Tešlą kildinti 1 val. uždengus.
5. Keptuvėje pakepti šoninę su svogūnais, sudėti raugintus kopūstus, tarkuotą morką, kmynus. Pagardinti druska ir pipirais.

Bandelės su kopūstais

6. Iškočioti tešlą (apie 1/2 cm storio) ir supjaustyti į 10 cm skersmens apskritimus.
7. Į kiekvieno apskritimo centrą įdėti po 1 šaukštą įdaro ir užspausti kraštus.
8. Sudėti paruoštas bandeles ant kepimo popieriaus, uždengti aliejuota plėvele ir leisti pakilti dar 1 val.
9. Kepti 25-30 min. 175 laipsnių temperatūroje.
10. Kuomet iškeps - patepti lydytu sviestu.

Užsakymo nr.: PT_88944607