Vitaminas A, B grupės vitaminai, askorbo rūgštis, varis, cinkas, magnis, geležis, fosforas, kalis ir kalcis. Sakote, negana? Jei ši vitaminų ir mineralų puokštė vis dar nepalieka jūsų be žado, pakalbėkime apie liziną. Ši nepakeičiama aminorūgštis – paskutinis akcentas ankštinių augalų supersavybių sąraše. Lizinas padeda organizmui kovoti su infekcijomis, ypač kvėpavimo takų. Taip pat ši aminorūgštis veikia kaip natūralus antidepresantas. Pripažinkime, rudenį tokia pagalba organizmui ypatingai svarbi.



Ankštinių daržovių privalumai nesibaigia vien maistine verte ir nauda organizmui. Nepaprasta jų įvairovė leidžia mums kasdien atrasti naujus skonius, spalvas ir kvapus. Žalieji žirneliai, avinžirniai, įvairios pupelių rūšys, šparagai ir, žinoma, lęšiai. Tik pagalvokite, kiek skirtingų patiekalų su šiomis daržovėmis gali atsirasti jūsų lėkštėje.



Kartais atsisakome ankštinių daržovių nenorėdami ilgai jų mirkyti ar virti prieš ruošdami norimus patiekalus. Tačiau šią problemą galima lengvai išspręsti renkantis šaldytus, konservuotus bei garuose ruoštus produktus. 
Dėl šiuolaikinių technologijų šiais būdais apdorotos daržovės išsaugo savo visas naudingas medžiagas, vitaminus, mineralus bei skonį. Savo patiekalus paruošite paprastai ir greitai ir būsite užtikrinti, kad ant jūsų stalo – ypatingas maistas. Na, o šių superdaržovių paruošimo būdus galime skaičiuoti dešimtimis.

Bet kodėl tokios svarbios yra pažangios konservavimo ir užšaldymo technologijos? Ne tik dėl to, kad bemaž nepakinta daržovių išvaizda, skonis ir konsistencija. Svarbiausia čia – vitaminai ir jų išlaikymas. Vitaminai yra labai nestabilios medžiagos, paveiktos šviesos ir oro jos labai sparčiai yra. Pavyzdžiui, per parą nuo derliaus nuėmimo daržovės gali netekti net iki 40 % naudingųjų medžiagų. O jas ruošiant ir apdorojant – antra tiek. Finale į organizmą gali patekti vos penktadalis mineralų ir vitaminų.

Ruošiant daržoves „Bonduelle“, jų derlius per keletą valandų atgabenamas į fabriką ir ten, trumpai jį apdorojus, užšaldomas vadinamuoju šoko būdu esant labai žemai temperatūrai. Naudojant šią technologiją produktas užšaldomas per keletą minučių, taip išsaugant didelę maistingųjų medžiagų dalį ir artimiausią šviežioms daržovėm skonį, kvapą, formą ir spalvą.

Taip pat „Bonduelle“ siūlo garuose paruoštų daržovių ir daržovių mišinių liniją „Vapeur“. Toks paruošimo būdas laikomas ypač tausojančiu produkto skonio ir jo teikiamos naudos atžvilgiu. Taip apdorotas daržoves galima iškart valgyti – dėti į mišraines, sriubas, ragu ir kitus patiekalus. Tai tikrai patogu ir padeda taupyti laiką.

Nesunku įsitikinti, kad ankštinės daržovės – gudrus ir gardus pasirinkimas jūsų virtuvėje. Jas lengva derinti su kitais produktais, kiekvieną kartą atrasti naujus skonius ir džiaugtis jų naudingosiomis savybėmis. Šį rudenį ankštines daržoves skelbiame daržovėmis nugalėtojomis.

Ačiū šiuolaikinėms technologijoms – tik dėl jų skaniu ir naudingu maistu galime mėgautis bet kuriuo metų laiku.

Užsakymo nr.: PT_75995927