Vyrai drauge gamino dainininko labai mėgstamą patiekalą – keptą varškės sūrį. O šiam patiekalui daug ingredientų nereikia. Juk svarbiausia čia – kokybiškas sūris.

Išsikraustę į kaimą pajuto atradimo džiaugsmą

Neretai jauni žmonės, vos keletą metų pakoncertavę scenoje, numoja į viską ranka sakydami, kad jiems tiesiog atsibodo ši sritis. E. Sipavičius laidoje pasakojo, kad jam taip pat karjeros pradžioje buvo kilę visokiausių minčių apie savo ateitį bei pasirinktą profesiją.

„Aš irgi sakiau, kad nebenoriu. Tai – tarsi žanro dalis, nieko nepadarysi. Turbūt žmonės pasimėgauja šlove, tuomet ji pabosta, o tada įpranti gyventi būtent taip. Tai – dalis to, kas tu esi. Juk žurnalistų bei žiniasklaidos dėmesys mus ir sukuria, o ne kažkas kitas“, – teigė garsus vyras.

E. Sipavičius šiuo metu gyvena kaime. Būdamas 35 metų amžiaus, jis suprato, kad mieste viskas matyta ir pažinta, o kaime galima vėl atrasti naujų dalykų.

„Kaime atrandi sulėtėjusį laiką, sezonų kaitą. Čia gali stebėti, kaip gamta keičiasi, sužaliuoja. Gamtoje svarbi kiekviena valanda. Tai – fantastiškas dalykas ir atradimų kupinas pasaulis. Mes kaime iki šiol atrandame vis kažką naujo“, – pasakojo dainininkas.

Egidijus Sipavičius

Varškės sūris – itin universalus produktas

Laidoje E. Sipavičius galėjo gaminti ką tik panorėjęs. Dainininkas pasirinko kepti varškės sūrį.

„Mes prieš laidą kalbėjome, ir Egidijus gerai pastebėjo, jog Lietuva yra unikali šalis, nes mes turime tokių sūrių, kokių neturi kitos pasaulio šalys“, – sakė O. Gasanovas.

Dainininkas pridūrė, kad kitos šalys tiesiog praleidžia galimybę pasimėgauti varškės sūriais, mat sūrius gamina kitaip, juos brandina pusmetį ar ilgiau.

„O mes esame unikalūs. Šio „Dvaro“ sūrio esu davęs paragauti ir italams draugams, visi sakė, kad jis – fantastiškas. Varškės sūris tinka salotose, gali būti valgomas kaip desertas, jį galima kepti ar tiesiog valgyti vieną. Tikrai daug būdų jį panaudoti įvairiems patiekalams“, – įsitikinęs sakė laidos svečias.

Orijus Gasanovas, Egidijus Sipavičius

Dainininko firminis patiekalas, kuris žavi savo paprastumu

Legendinis dainininkas laidoje pasirinko kepti 22 proc. riebumo „Dvaro“ sūrį, kurį pagardino krapais, česnakais, bazilikais, alyvuogių aliejumi, ančiuviais ir rozmarinu.

„Pirmiausia reikia supjaustyti česnaką stambiais gabalėliais. Juos išdėliojame ant folijos. Ant viršaus pilame alyvuogių aliejų. Dedame patį sūrį. Ant jo išdėliojame gabalėliais supjaustytus ančiuvius bei dar šiek tiek česnako griežinėlių. Pabarstome pipirų ir gausiai apipilame sūrį aliejumi. Pabaigoje pabarstome patiekalą džiovintu rozmarinu. Taip pamarinuotą sūrį kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių“, – paaiškina E. Sipavičius.

Gamindamas dainininkas pasakojo, kad vasarą varškės sūrį mėgsta valgyti visiškai vieną. Jam skaniausia tiesiog atsipjauti riekę sūrio ir užsikąsti daržovėmis.

„Varškės sūrį dievinu. Man šis sūris – pats skaniausias. Jo gamybos būdų – tūkstantis ir dar vienas. O „Dvaro“ sūris – labai skanus ir kokybiškas“, – sakė laidos svečias.

Orijus Gasanovas, Egidijus Sipavičius

Iškepusį sūrį reikia apibarstyti šviežiais krapais ir bazilikais. Kadangi keptas varškės sūris būna kreminės tekstūros, geriausia šiek tiek leisti jam atvėsti.

Visi sūriai – unikalūs ir skirtingi

Kol kepė varškės sūris, laidos svečiui buvo paruoštas specialus iššūkis. O. Gasanovas vienoje lėkštėje patiekė „Dvaro“ varškės sūrių kolekciją. Joje – džiovintas „Dvaro“ varškės sūris, rūkytas „Dvaro“ varškės sūris su česnakais, natūralus lietuviškas „Dvaro“ sūris ir lietuviškas „Dvaro“ varškės sūris su kmynais. Jam reikėjo visų sūrių paragauti ir atspėti, kur koks yra.

E. Sipavičius šią užduotį atliko kaip tikras ekspertas. Jam nesukėlė jokių keblumų nei vienas bandymas atspėti, koks sūris patiektas.

O. Gasanovas laidos svečiui padovanojo „Senojo Dvaro“ sūrių pakuotę. Šis sūris – labai gardus, jį galima valgyti tiek vieną, tiek su juo gaminti įvairiausius patiekalus. Svarbu ir tai, kad šis sūris pelnė Lietuvos „Metų gaminio“ apdovanojimą.