2 porcijoms reikės:

  • 2 vištienos krūtinėlės filė gabalėlių,
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių,
  • 1 a. š. obuolių sidro arba baltojo vyno acto,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 1/2 a. š. druskos,
  • 1/2 a. š. cukraus,
  • 1/4 a. š. pipirų,
  • 1/2 a. š. maltos paprikos,
  • 1/2 a. š. džiovinto raudonėlio,
  • 30 g špinatų,
  • 50 g „VILVI Gouda“ sūrio,
  • 30 g „VILVI Memel blue“ sūrio,
  • 6 vnt. saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
  • 300 g bulvių,
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus,
  • 1/2 a.š. česnakinės druskos.


Mėlynojo sūrio padažui reikės:

  • 100 g „Vilkyškių“ grietinės,
  • 30 g „VILVI Memel blue“ sūrio,
  • 1 česnako skiltelės,
  • 1 v. š. citrinų sulčių,
  • druskos, pipirų.


Gaminame:

  1. Vištienos krūtinėlių filė atsargiai įpjauname išilgai padarydami kuo didesnę kišenėlę.
  2. Indelyje sumaišome aliejų su garstyčiomis, actu, smulkintu česnaku ir visais prieskoniais. Šiuo mišiniu įtriname vištieną. Jei turite laiko, galite palikti marinuotis kelias valandas ar per naktį.
  3. Į vištienos kišenėlę dedame špinatus, tarkuotą „VILVI Gouda“ sūrį, trupintą „VILVI Memel blue“ sūrį ir saulėje džiovintus pomidorus. Kišenėlę sutvirtiname dantų krapštukais, kad įdaras neiškristų.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant didelės kaitros apskrudiname vištieną po 3–4 minutes iš abiejų pusių.
  5. Tuo tarpu apverdame bulves: mažas bulvytes (arba didesniais gabalėliais pjaustytas didesnes bulves) dedame į verdantį vandenį ir verdame 15 min.
  6. Apvirtas bulves perkeliame į kepimo formą, sumaišome su alyvuogių aliejumi ir česnakine druska. Tarp bulvių įstatome apkeptą vištieną.
  7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių, priklausomai nuo vištienos krūtinėlės filė dydžio.
    Skanaus!
    Recepto autorė: Kristina Pišniukaitė-Šimkienė (tinklaraštis „Ant medinės lentelės“).