Minimali investicija – didelis stalas

Didžiausia bet kurios lauko virtuvės pažiba – tai, be abejo, pati kepsninė. Galima tiesiog įstatyti keramikinę kepsninę į laikiklį, pritvirtinti lentynas ir pradėti gaminti. Tačiau tikroje lauko virtuvėje būtina turėti didelį stalviršį. „Big Green Egg“ specialistai pataria, kad pirmas žingsnis tobulos virtuvės link - didelis maisto ruošimo stalas. Jis turėtų būti tvirtas, tinkamo aukščio ir jame turėtų būti pakankamai vietos įrankiams bei ingredientams laikyti. Galite rinktis medinį stalą su fiksuojamais ratukais. Ant jo galima pritvirtinti vietą taupančių kabliukų įrankiams sukabinti ir padėti daiktų laikymo dėžučių. Įstatykite į stalą savo „Big Green Egg“ kepsninę ir maisto gaminimas iš karto taps kur kas patogesnis. Be to, toks stalas atrodys gražiai ir papuoš bet kurį kiemą.

Modulinė sistema – patogi ir šiuolaikiška lauko virtuvė

Jei norite svajonių virtuvės lauke, apgalvotas ir kokybiškas sprendimas - „Big Green Egg“ kompanijos sukurta modulinė lauko virtuvės sistema su vieta kepsninei įstatyti. Ją sudaro atskiri elementai - moduliai, kuriuos galima derinti tarpusavyje ir taip sukurti variantą pagal savo skonį ir poreikius. Ši patvari modulinė sistema yra atspari vandeniui ir net atšiauriausioms oro sąlygoms.

Pagrindinė sudedamoji modulinės sistemos dalis – EGG rėmas, ant kurio skersinių pastatoma „Big Green Egg“ kepsninė. Rėmą galėsite papildyti dar dviem lengvai sujungiamais moduliais: moduliu su lentynomis bei moduliu - spintele.

Stalviršį ir lentynas galima rinktis iš akacijos medžio ar nerūdijančio plieno, o lentynoms galite rinktis ir nerūdijančio plieno groteles, puikiai tinkančias karštiems indams ir priedams padėti.
„Big Green Egg“ modulinė sistema leidžia neskubant plėsti lauko virtuvę – pradėkite nuo pagrindinio rėmo ir vieno papildomo modulio, o vėliau esant poreikiui galėsite prijungti ir daugiau modulių. Lengvai pritvirtinami ratukai ir paprasta modulių sujungimo galimybė leis juos keisti vietomis, kol atrasite patogiausią variantą.

Savadarbė lauko virtuvė – tikriems meistrams

Jei esate iš tų žmonių, kuriems mieliausia viską pasidaryti savo rankomis, tuomet galite patys sukonstruoti ir įsirengti ir lauko virtuvę. Tačiau, prieš imantis konkrečių darbų, reikėtų apgalvoti įvairius būsimos virtuvės aspektus.

Visų pirma, apgalvokite, kokios – stacionarios ar mobilios – lauko virtuvės norėsite ir ar ji bus ištisinė ar kampinė. Jei nutarsite įsirengti mobilią lauko virtuvę, rekomenduojame rinktis didelius ir tvirtus ratukus, nes jais bus lengviau spinteles perstumti iš vienos vietos į kitą.

Taip pat vienas svarbiausių dalykų savarankiškai projektuojant ir konstruojant lauko virtuvę – tinkamų medžiagų parinkimas. Pasirūpinkite, kad virtuvės rėmas būtų iš nerūdijančio plieno arba tvirto kietmedžio.

Ne mažiau svarbi ir stalviršio medžiaga. Ją rinkitės iš akmens masės, nerūdijančio plieno ar medienos. Medinis stalviršis yra labai gražus, bet kad jis gražiai atrodytų visada, jį reikia kruopščiai prižiūrėti. Be to, jį sunkiau valyti nei lygų akmens arba nerūdijančio plieno paviršių.

Jei stalviršį, į kurio angą statysite kepsninę, gaminsite iš akmens masės arba metalo, iš šonų pakaks palikti pusės centimetro tarpą, o jei rinksitės medį, rekomenduojame palikti mažiausiai vieno-pusantro centimetro tarpą. Taip apsaugosite medieną nuo kepsninės skleidžiamos kaitros. Stalą reikia sukonstruoti taip, kad jis neužstotų kepsninės oro traukos angos ir netrukdytų šalinti pelenus.

Apie “Big Green Egg”

“Big Green Egg” prekės ženklas premium klasės kepsninių rinkoje užima lyderiaujančią poziciją.

“Big Green Egg” kepsninių karščiui atspari keramika yra unikali ir gaminama naudojant tą pačią technologiją, kaip apsaugos nuo karščio plokštelėms NASA „Space Shuttle“ programoje.

“Big Green Egg” yra originali kamado kepsninė. Įmonė “Big Green Egg” (JAV, Atlanta, Džordžijos valstija) pradėjo veikla 1974 metais; nuo 2002 metų “Big Green Egg” kepsninės prieinamos Europoje, o nuo 2010 metų ir Lietuvoje.

Daugiau informacijos apie “Big Green Egg” kepsnines: https://www.kepsnines.lt/

Dalintis
Nuomonės