Trečias kartas tapo sėkmingu

Mobiliojo ryšio operatoriaus „Tele2“ kolektyve Miglė dirba jau beveik trejus metus. Ji pasakoja, kad jos kelias įmonėje nebuvo toks paprastas. Iš viso „Tele2“ atrankose Miglė dalyvavo tris kartus – paskutinysis nemelavo. Prisimindama šią istoriją Miglė juokiasi ir sako: jeigu kažko norite – reikia nenuleisti rankų.

Pirmosios Miglės pareigos „Tele2” buvo duomenų analitikės, tačiau nuo pat pirmų mėnesių ji gaudavo vis daugiau atsakomybių, o po pusės metų darbe Miglė gavo pasiūlymą dirbti privačių klientų išlaikymo procesų vadove. Šioje pozicijoje Miglė dirba jau beveik dvejus metus.

Miglė Staškūnaitė

„Mano bakalauras ir magistras susijęs su matematika ir duomenų analitika, todėl šis laukas man nebuvo naujiena. Vis dėlto, telekomunikacijų srityje patirties neturėjau. Prieš įsidarbindama įmonėje dirbau programuotoja, bet ši sritis man pasirodė labai monotoniška. Be to, dažniausiai dirbdavau viena. Greitai supratau, kad ši profesija ne man. Visada norėjau dirbti komandoje“, – pasakoja Miglė.

Skaičiuose randa kūrybą

Dabar Miglė yra atsakinga už klientų išlaikymą, naujų klientų pritraukimą ir pajamų didinimą. Ir nors šis darbas, pasak jos, atrodo ganėtinai konkretus – jame nėra monotonijos.

„Mano darbas – kūrybiškas. Dažnai tenka ieškoti skirtingų būdų, kaip pritraukti naujų klientų, kitų įvairiausių sprendimų. Man patinka, kad sugalvojus strategiją ir konkrečius žingsnius, turime laisvę juos išbandyti. O kartais savo darbo vaisius galiu pamatyti ir televizijoje ar autobusų stotelėse“, – pasakoja M. Staškūnaitė.

Miglė Staškūnaitė

Ji sako, kad vienodų dienų darbe nebūna. Kiekviena darbo diena priklauso nuo išsikeltų iššūkių: „Nuolat stebime rinką ir darbus dėliojamės pagal poreikį. Žinoma, viskas vis tiek sukasi aplink analitiką ir skaičius, tačiau tuo pačiu ieškome ir daug kitų įvairiausių sprendimų, todėl dažnai turime pasitelkti kūrybą.“

Kalbėdama apie didžiausius iššūkius darbe Miglė prisimena pirmąjį savo mėnesį „Tele2“. Tuomet jai buvo patikėtas iki tol nematytas produktas – duomenų prenumerata.

„Kai gavau šią užduotį, buvau visiška naujokė, tačiau vadovė šį projektą atidavė į mano rankas. Ji man davė visišką laisvę produktą kurti nuo nulio – sudėlioti procesą, kainodarą. Užtrukau pakankamai ilgai, tačiau duomenų prenumerata – vis dar sėkminga ir populiari. Mane labai nustebino, kad naujam, nepatyrusiam žmogui duodama tiek daug atsakomybės ir laisvės kažką sukurti. Toks pasitikėjimas – labai motyvuoja“, – šypsosi Miglė.

Kolegos tapo draugais

Savo darbe Miglė įžvelgia ir daugiau privalumų. Visų pirma – draugais tapę kolegos. Ne ką mažiau džiugina lankstus grafikas ir darbo vieta, galimybė mokytis bei, galiausiai, motyvuojantis atlyginimas.

Miglė Staškūnaitė

„Visi mano kolegos yra labai draugiški, visada lengvai įsilieja į komandą, darbus, įmonės kultūrą. Kolegos dažnai tampa ir draugais. Su kai kuriais jų laiką leidžiame ne tik darbe, bet ir laisvalaikiu. Pavyzdžiui, kartu mėgstame žaisti stalo žaidimus. Dar vienas man labai svarbus dalykas – mokymuisi skirtas biudžetas, kurį galime išleisti kaip norime. Pavyzdžiui, su kolegomis kartais skrendame į įvairiausias konferencijas, mokymus užsienyje. Man jau teko sudalyvauti keliuose jų – Amsterdame, Lisabonoje ir Londone“, – pasakoja M. Staškūnaitė.

Lankstus grafikas Miglei padeda nepamesti ir pomėgių. Pavyzdžiui, laisvalaikiu ji žaidžia tinklinį, treniruotes lanko rytais, todėl sako, kad yra labai patogu, jog darbą gali pradėti šiek tiek vėliau, jau pasportavusi.

„Lankstaus grafiko privalumais ypač mėgstu naudotis vasarą, kuomet galiu anksčiau pabaigti reikalus, ir kol dar nėra kamščių – skubėti prie ežero. Dar vienas mano pomėgis – kelionės. Pastebiu, kad keliauti mėgsta ir mano kolegos. Taigi, dar vienas iš „Tele2“ privalumų – sudaromos puikios galimybės dirbti iš Europos Sąjungos šalių. Šia galimybe pačiai ilgam išvykus pasinaudoti dar neteko. Kelias dienas esu padirbusi Prahoje, tačiau matau, kad ja dažnai naudojasi kolegos. O aš, dažniausiai, mėgstu išvykti padirbėti kur nors Lietuvoje – į mamos sodą ar prie jūros“, – šypsosi M. Staškūnaitė.