Gian Luca juokauja, kad prieš karantiną laisvalaikio jis praktiškai neturėjo, tačiau dabar, kai gyvenimo tempas kiek sulėtėjo, jis atranda vis daugiau laisvo laiko, kurį gali skirti savo šeimai.

„Buvimas namuose suteikia kur kas daugiau galimybių pabūti su savo artimaisiais. Dabar kiekvieną vakarą būnu su vaikais: žaidžiame, bendraujame, gaminame ir smagiai leidžiame laiką. Su žmona pradėjome bėgioti gryname ore. Tai ne tik leido ir toliau išlikti fiziškai aktyviems, bet ir pagerino mūsų santykius. Taip pat atradau laiko pažiūrėti dar nematytus filmus, serialus, perskaityti draugų dovanotas knygas, nes visą tai, geriausiu atveju, galėdavau padaryti miego sąskaita“, – apie pasikeitusį gyvenimo ritmą pasakoja virtuvės šefas.

Tačiau paskelbtas karantinas Gian Lucą kartu ir liūdina – mišrius kovos menus praktikavęs virtuvės šefas šiek tiek liūdi, jog nebegali lankyti taip pamėgtų treniruočių sporto salėje.

„Sporto atžvilgiu, karantinas tikrai sugadino planus. Iki šiol lankiau treniruotes pas Sergejų Maslobojevą, tačiau dabar jokia sportinė veikla uždarose patalpose nevyksta, todėl geriausiu atveju pasportuoti susitinkam lauke“, – sako vyras.

Gian Luca Demarco

Visgi, kaip pasakoja kulinaras, pasikeitęs darbo pobūdis tapo didžiausiu karantino atradimu, kuris visiškai transformavo jo kasdienybę. Iki šiol vos ne kasdien degustacijas klientams rengęs Gian Luca, savo darbą perkėlė į nuotolinę erdvę.

„Mano kasdienybė absoliučiai pasikeitė. Jei anksčiau mano diena atrodydavo maždaug taip: keliuosi 6:15 val. ryte, vežu vaikus į darželį, mokyklą, tada sportuoju ir į darbą, visą dieną administraciniai reikalai, o vakare renginiai, mokymai, teambuildingai, degustacijos, tai dabar, viskas apsivertė aukštyn kojomis: vaikų vežti nereikia, į darbą skubėti – taip pat, susitikimai su klientais nebevyksta. Reikėjo permąstyti visą darbų eigą, kaip toliau saugiai organizuoti renginius, todėl kaip ir daugelis persikėliau į internetą – nuotolinių vaizdo pokalbių programėlę „Zoom“, – pasakoja vyras.

Toks pokytis, pasak pašnekovo, jam nebuvo didelis iššūkis, o atvirkščiai – tapo naujų ir neatrastų galimybių šaltinis.

„Per savo darbą man ne kartą tekdavo filmuotis, todėl pirmą kartą prisijungti su kamera prieš didelę auditoriją nebuvo labai baisu“, – juokiasi Gian Luca bei sako, kad rengti degustacijas ir kitus įvairius renginius per internetą pasirodė puiki išeitis.

„Galiu pasakyti, kad tokiu būdu dabar pavyksta nuveikti dar daugiau nei vykstant į realius susitikimus su klientais, tačiau, nors darbo netrūksta ir, laiko lieka ir man pačiam, kurį, kaip ir minėjau, galiu išnaudoti laikui su šeima. Mano organizuojamų renginių tikslas – viskas, kiek įmanoma labiau, turi būti panašu į gyvą susitikimą. Per virtualius renginius ne tik bendraujame, mokomės, bet ir degustuojame įvairius patiekalus“, – pasakoja pašnekovas.

Gian Luca Demarco

Vienas tokių renginių, kuriuose savo žiniomis dalinsis ir su žiūrovais bendraus Gian Luca – gruodžio 12 d.

„Aš kartu su bičiuliais iš „Volfas Engelman“ gerai suprantame, kad tokiu metu žmonėms veiklos tikrai trūksta, todėl norime sukurti kažką įdomaus ir taip suteikti galimybę būnant namuose gerai praleisti laiką. Bendravimas su žmonėmis yra labai svarbus, o kai prie to prisideda dar ir skanus maistas – geras laikas garantuotas. Kartu su jos žiūrovais gaminsime ir derinsime užkandžius bei gėrimus. Visos gėrimų rūšys yra skirtingos, tad ir užkandžiai tinka ne visi. Todėl mano ir draugų iš „Volfas Engelman“ misija – atskleisti ir papasakoti, su kuo labiausiai tinka derinti vieną ar kitą gėrimą“, – apie laukiantį renginį pasakoja virtuvės šefas.

Kaip aiškina Gian Luca, virtualioje degustacijoje galės sudalyvauti visi norintys, o tie, kurie norės ir kartu gaminti – tereikės įsigyti keletą produktų.

„Dabar vyksta meniu derinimo darbai. Kai tik žinosime, kokie užkandžiai bus gaminami, paskelbsime viešai ir tada dalyviai galės įsigyti ingredientus. Kadangi, tai renginys, kuriame gali dalyvauti kiekvienas, o pagrindinis jo tikslas – gerai praleisti laiką, tikrai pažadame, kad gaminami užkandžiai nebus labai sudėtingi, tačiau neabejotinai labai skanūs“, – tikina pašnekovas.

Pasak jo, Lietuvoje gana sparčiai keičiasi užkandžių samprata. Jei anksčiau traškučiai, kepta duona ar riešutai buvo įsivaizduojami kaip nepakeičiamas užkandis prie nealkoholinio alaus ir kito gėrimo, tai dabar, Gian Lucos teigimu, tokie pasirinkimai tampa vis mažiau populiarūs.

„Sūris, vynuogės, vaisiai, įdomiai supjaustytos ir patiektos daržovės ar net žuvis išstumia vadinamus „čipsus“ ir panašius užkandžius. Savo aplinkoje pastebiu, kad mano draugai yra linkę eksperimentuoti su užkandžiais, patiekti kažką naujo, nematyto ir įdomaus. Tai tikrai džiugina, nes žmonės ieško ir nebijo bandyti naujų skonių, o tai savotiškai formuoja naują, šiuolaikišką, sveiką ir skanią užkandžių kultūrą“, – teigia pašnekovas.

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

Gian Luca Demarco

Renginio planas:

17:00 val. ekskursija po bravorą;

17:20 val. maisto gaminimas su Gian Luca Demarco;

18:30 degustacija ir maisto derinimo pamokos.

Užsakymo nr.: PT_85885411