Fechtavimo klubo „Floretė“ vadovė Aida Gaižauskienė teigia, kad galimybe šią sporto šaką išbandyti Kaune pasinaudojo apie 300 vaikų.

„Esame dėkingi Sporto rėmimo fondui, kad turėjome galimybę supažindinti su pačia nuostabiausia, mūsų manymu, sporto šaka – fechtavimu. Tai yra ta sporto šaka, kai pradžioje reikia daugiau susikaupimo, nėra taip lengva pradėti, nes reikia daug paruošiamųjų judesių išmokti, bet paskui, kai jau įtraukia ta kova, kai supranti, kaip reikia durti, kai gali laimėti ir pajunti tą pergalės džiaugsmą, vaikams atneša daug gerų emocijų ir jie džiaugiasi, kad gali sportuoti“, – kalbėjo ji.

Kauno lopšelyje – darželyje „Spindulys“ vedamoje treniruotėje viskas vyksta žaidimo forma. Vaikai atlieka mankštą, vėliau mokosi pagrindinių fechtavimo judesių ir stovėsenos. Treniruotė trunka apie 45 minutes.

„Na, ir, aišku, vaikams labai svarbu pabandyti su tomis žaislinėmis špagomis pakovoti. Jiems labai įdomu ir tos tikros špagos, kurios pritaikytos vaikams, taip vadinamas nulinis numeris, kurios yra palengvintos, sutrumpintos. Aišku, vaikai supažindinami su saugumo protokolu, kaip atsakingai elgtis, kad vienas kito neužgautų. Fechtavimas yra ta sporto šaka, kur vaikai mokosi sąžiningumo. Lygiai taip pat susikaupimo, reakcijos ir koordinacijos, o tai yra labai svarbu, kad vaikai augtų sveiki ir fiziškai pajėgūs“, – sakė fechtavimo klubo „Floretė“ prezidentė A. Gaižauskienė.

Dvejus metus vykdomas projektas suteikia naujų žinių ir gebėjimų apie fechtavimą kaip olimpinę sporto šaką. Tai dar vienas patrauklus būdas leisti laisvalaikį, sustiprėti fiziškai ir patirti geras emocijas.

Projektas „Fechtavimas – unikalus patyrimas bet kuriame amžiuje“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis.