Kiek kainuoja finansinė ramybė?


Gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovės „Allianz Lietuva“ vyresnysis finansų konsultantas Virginijus Kubilius sako, jog su klientais, sudarančiais gyvybės draudimo sutartį, visuomet kalbasi apie jų gyvenimo būdą. Būtent tokių pokalbių metu paaiškėja tikrieji finansiniai lūkesčiai nutikus traumai, nelaimei ar sunkiai susirgus.

„Kiekvieną klientą dar iki gyvybės draudimo sutarties sudarymo skatinu iškelti ir atsakyti pačius sunkiausius klausimus: kiek kainuoja jūsų šeimos finansinis saugumas; iš ko gyvensite, jei smarkiai pasiligos ar patirs traumą pagrindinis šeimos maitintojas; kaip, netekus artimojo, toliau bus mokamos paskolos, padengiami įvairūs finansiniai įsipareigojimai ar užtikrinamas finansinis šeimos stabilumas. Žinoma, apie tai kalbėti nėra lengva, nes tenka įsivardyti pinigų sumas, nutarti, kokio dydžio draudimo išmokos vienu ar kitu nelaimės atveju labiausiai padės išlaikyti bent jau finansinę ramybę“, – pasakoja V. Kubilius.

Pasak finansų konsultanto, vertinga kasmet šiuos klausimus sau užduoti iš naujo ir pagal tai koreguoti turimas gyvybės draudimo sutartis, kad jos atitiktų ne pernykščius, ar prieš dešimtmečio senumo, o šiandienos poreikius, būtų aktualios.

„Allianz Lietuva“ vyresnysis finansų konsultantas Virginijus Kubilius

Stogo taisymas baigėsi daugybiniais lūžiais


Pasak V. Kubiliaus, klientų patirtys byloja, jog laiku sudėti finansiniai saugikliai išties tampa svaria atrama nutikus nelaimei ar ligai.

„Negalime žinoti, kas mūsų laukia už kampo, bet finansiniu saugumu išties galime pasirūpinti iš anksto. Štai vienas klientas atšilus orams nutarė imtis sodybos stogo tvarkymo darbų ir, deja, viskas baigėsi jo kritimu iš didelio aukščio, daugybiniais sužalojimais, šonkaulių lūžiais, stuburo ir kepenų pažeidimais. Žmogus daugiau nei mėnesį buvo gydomas ligoninėje, o po to laukė ilga reabilitacija ir poilsis ne tik nuo sodo, bet ir nuo tiesioginio darbo.

Tiesa, šis klientas vos sudarydamas gyvybės draudimo sutartį nutarė, jog nutikus nelaimei norėtų būti ramus, kad bus iš ko gydytis, pragyventi, jog nepatirs didesnių finansinių turbulencijų, tad pasirūpino ir papildomomis apsaugomis. Po minėtos traumos klientui „Allianz Lietuva“ išmokėjo beveik 10 tūkst. eurų siekiančią išmoką, kuri tapo svariu finansiniu ramsčiu jam ir visai šeimai“, – pasakoja V. Kubilius.

Pasak finansų konsultanto, pasitaiko traumų, kurių gydymas trunka ir kelis mėnesius ar pusmetį, reikalinga reabilitacija, įvairūs masažai ar kitos procedūros. Visa tai kainuoja, tačiau draudimo išmoka būtent tokiais atvejais labiausiai ir užtikrina pakankamą finansinį rezervą gydytis ir skirti laiko sveikatos stiprinimui.

„Allianz“ – vertingiausias draudimo prekės ženklas pasaulyje (Interbrand Best Global Brands rating 2023).

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją