1. Blizgūs nerūdijančio plieno indai – funkcionalumo ir elegancijos derinys

Blizgūs nerūdijančio plieno indai – viena ryškiausių šių metų tendencijų – tobulai tinka išskirtiniam velykiniam pusryčių stalui. Jie itin pagyvina ir paįvairina serviruotę, suteikdami jai elegancijos ir šiuolaikiško žavesio. Metalinės ledainės, taurės, kiaušinių laikikliai, įvairios padažinės, tortinės, skrudintos duonos laikikliai – tai prabangūs, funkcionalūs ir ilgaamžiai stalo serviravimo indai, puikiai tinkantys ne tik šventėms, bet ir kiekvienai dienai. Pavyzdžiui, skrebučių laikiklis padės išlaikyti paskrudintos duonos traškumą ir tvarką bei švarą ant stalo.

 Skrebučių laikiklis – stilinga ir praktiška pusryčių stalo detalė (nuotr. „Žana“)

Nors neretai gražiausius daiktus esame linkę pataupyti ypatingoms progoms, V. Kačerauskaitė Marmienė indus namams skatina rinktis taip, lyg kiekviena diena būtų tarsi šventė. Iš kokybiškų medžiagų (nerūdijančio plieno, porceliano, grūdinto stiklo ir krištolo) pagaminti indai yra atsparesni dėvėjimuisi ir dūžiams, todėl tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Stilingi ir ilgaamžiai metaliniai serviravimo indeliai (nuotr. „ Žana“)

2. Velykinės dekoracijos – spalvų ir formų žaismas

Dekoratyviniai putpelių kiaušiniai, žaismingi zuikiai, spalvotos plunksnos, gėlėmis išmarginta stalo tekstilė – Velykų dekoras, padėsiantis sukurti pavasarišką ir šiltą nuotaiką. Spalvota stalo tekstilė ir servetėlės suteiks šventiniam stalui daugiau gyvybės ir žaismingumo. O unikalių formų vazos puikiai tiks tiek skintoms gėlėms pamerkti, tiek originalioms velykinėms kompozicijoms sukurti.

Velykinės dekoracijos – tobulas pasirinkimas norint įnešti spalvų ir gyvumo (nuotr. „ Žana“)

Tam, kad dekoruodami Velykų pusryčių stalą išvengtumėte chaotiško vaizdo, Viltė pataria vadovautis taisykle – mažiau yra daugiau. Anot jos, dažniausiai pakanka vos kelių akcentų, kad Velykinis stalas atrodytų gyviau ir patraukliau. Neperkrauti stalo dekoracijomis reikėtų ir dėl to, kad jos netrukdytų bendrauti ir pasiekti patiekalų. Galiausiai nepamirškite užtikrinti, kad kiekvienas prie stalo sėdintis žmogus turėtų pakankamai vietos.

3. Nestandartinių formų įrankiai – netikėtumo elementai

Nustebinkite savo šeimos narius ar svečius, įtraukdami į šventinio pusryčių stalo serviruotę ką nors netikėto, pavyzdžiui, nestandartinių formų įrankius. Šiais metais Žana asortimente jų itin gausu: nuo plikas medžių šakas primenančių stalo įrankių iki šaukštų, peilių ir šakučių, atrodančių lyg senoviniai žemės ūkio įrankiai.

Nestandartinių formų stalo įrankiai – tai, kas nustebins kiekvieną (nuotr. „ Žana“)

Gamtos įkvėpti stalo įrankiai pasižymi natūralia ir unikalia išvaizda, idealiai tinkančia tiems, kurie mėgsta išsiskirti. Galite būti tikri, jog tokių netikėtų elementų įtraukimas į velykinio pusryčių stalo serviruotę ne tik sužavės kiekvieną prie jo sėdintį, bet ir pavers šventinius pusryčius dar įsimintinesniais.

 Nestandartinių formų stalo įrankiai – tai, kas nustebins kiekvieną (nuotr. „ Žana“)

Apibendrindama šias idėjas Viltė pabrėžia, jog kuriant Velykų stalą, svarbiausia – ne tik estetika, bet ir šiluma bei meilė, kurią įdėjote rengdami šventę sau ir savo artimiesiems. Taigi, tegul tos šilumos ir meilės būna kuo daugiau, o šis straipsnis lai įkvepia sukurti stilingą, jaukią ir šventišką atmosferą, kuri džiugintų kiekvieną. Apsilankykite „Žana“ salonuose ir pasinerkite į įvairių dekoracijų ir aksesuarų pasaulį, kuris tikrai gali praturtinti jūsų kasdienybę ir padaryti šventes dar spalvingesnėmis! Su meile Žana“.