Užsieniečiai kopijavo lietuvių idėjas

Tokias loterijas kaip „Teleloto“, „Eurojackpot“, „Vikinglotto“, „Keno“, „Jėga“ ir kitas Lietuvoje rengiančios bendrovės „Olifėja“ generalinis direktorius Antanas Muraška šypteli prisiminęs kai kuriuos pirmuosius daiktinius prizus, tačiau pažymi, kad daiktus, kuriuos labiausiai norėtų laimėti, dažnai išrenka patys loterijų dalyviai. „Pavyzdžiui, į „Teleloto“ filmavimą studijoje atvykstantys žaidėjai periodiškai gauna anketą, kurioje pažymi, kokius daiktinius prizus labiausiai norėtų laimėti“, – teigia A. Muraška.

Antanas Muraška

„Olifėjos“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Donatas Kazlauskas prisimena, kad lietuvių sukurta galimybė dalyvaujant loterijoje laimėti šaldytuvą, fotoaparatą ar mikrobangų krosnelę iš pradžių labai stebino užsieniečius. „Priklausome Europos loterijų ir Pasaulio loterijų asociacijoms. Girdėdami, kad lietuviai laimi ne tik pinigus, bet ir automobilius ar buitinę techniką, kolegos iš kitų šalių iš pradžių kraipė galvas. Tačiau netrukus jie patys perėmė mūsų patirtį sėkmingai pritaikė ją savo šalyse“, – pastebi D. Kazlauskas.

Išdalino ir dvi dešimtis naujausių „iPhone X“ telefonų

„Jeigu dabar į daiktinių prizų fondą įtrauktume televizijos priedėlių, atrodytų lyg nesusipratimas. Tačiau prieš penkerius metus, kai Lietuva aktyviai rengėsi išjungti analoginės antžeminės televizijos siųstuvus ir palikti tik skaitmeninius signalus, TV priedėliai žmonėms buvo labai svarbūs ir vertingi. Įsteigdama šiuos prizus „Olifėja“ savo ruožtu „Teleloto“ žiūrovams skelbė apie 2012 metų spalį vykstančias permainas“, – teigia D. Kazlauskas. Pradėjusi nuo paprasčiausių buitinių prizų, šiandien bendrovė atidžiai seka naujoves.

Donatas Kazlauskas

Šio rudens naujiena tapo „iPhone X“, kurių net 20 buvo galima laimėti „Eurojackpot“ žaidime. Laukiamiausių išmaniųjų telefonų Lietuvoje akcija truko keturias savaites, kas savaitę – po penkis „iPhone X“ telefonus su 100 eurų sąskaitos papildymu.

Loterijoje naują „iPhone X“ laimėjusi vilnietė Guoda Sadauskaitė džiaugėsi, kad dabar pati galės naudotis telefonu, apie kurį tiek daug girdėjo. Odontologijos studentė prisipažino, kad yra ištikima „iPhone“ gerbėja, todėl pats naujausias modelis jai tapo geriausia rudens staigmena. „Loterijos bilietus dažniausiai man dovanoja seneliai, tačiau šį kartą bilietą parduotuvėje prie kasos nusprendžiau įsigyti pati. Vienas laimingas bilietas man atnešė „iPhone X“, – džiaugėsi sėkmę „Eurojackpot“ loterijoje išbandžiusi mergina.

Rekordinę sumą laimėjo kaunietis

Kur kas didesnę staigmeną „Eurojackpot“ loterija atnešė vienam senjorui iš Kauno. Prieš porą metų laikinosios sostinės gyventojas laimėjo net 7 mln. 643 tūkst. eurų – patį didžiausią prizą Lietuvos loterijų istorijoje. Sėkmę kauniečiui taip pat atnešė vienintelis prieš žaidimą įsigytas bilietas.
„Kurdami „Olifėją“ prieš 25 metus nė neįsivaizdavome, kad Lietuvoje bus galima laimėti tokias įspūdingas pinigų sumas ir gausybę įvairių prizų“, – teigia bendrovės generalinis direktorius A. Muraška.

Iš viso vien per „Teleloto“ loterijos istoriją buvo laimėta daugiau negu 4700 automobilių, 33 namai, 13 butų, 10 čekių butui ir 176 Aukso puodai.

„Pasirūpiname, kad laimėtoją sklandžiai pasiektų laimėti pinigai ar daiktiniai prizai. Žinoma, pasitaiko, kad laimėtojas neatsiliepia. Tačiau taip nutinka itin retai – vos vieną ar du kartus iš šimto atvejų. Tada prizai grįžta atgal į prizų fondą ir vėliau iškeliauja pas kitus laiminguosius“, – aiškina A. Muraška. Piniginį laimėjimą bilieto savininkas turi atsiimti per 60 dienų nuo žaidimo datos, o automobilius ir kitus papildomus prizus laimėję asmenys į loteriją turi kreiptis per savaitę.

Įspūdingi prizai pažadina vaizduotę

Bendrovė „Olifėja“ šiuo metu organizuoja „Jėga“, „Kenoloto“, „Teleloto“, „Vikinglotto“, „Eurojackpot“ loterijas ir platina keliolikos pavadinimų momentinių loterijų bilietus. Jau ilgą laiką pačia populiariausia loterija Lietuvoje išlieka „Teleloto“, nuolat pritraukianti būrį žiūrovų prie televizijos ekranų.

Loterija „Teleloto“ per savo istoriją Lietuvoje milijonieriais (skaičiuojant litais) pavertė jau 63 žmones. „Žinoma, dabar 300 tūkstančių eurų yra solidus prizas galintis pakeisti žmogaus gyvenimą, nors ir neskamba taip įspūdingai, kaip milijonas litų“, – pripažįsta D. Kazlauskas ir pažymi, kad „Olifėjos“ įsteigti prizai nuo pat veiklos pradžios kursto Lietuvos gyventojų vaizduotę – žmonės mėgsta pasvajoti, ką įsigytų laimėję 100 tūkstančių, 300 tūkstančių ar milijoną eurų.

„Olifėja“ buvo įkurta 1992 m., o 1994 m. pasirašyta sutartis su „GTECH“ – pasauliniu loterijų palaikymo verslo lyderiu, padėjusiu sukurti aukštus standartus atitinkančią, pažangią loterijų sistemą turinčią įmonę. Pirmoji „Olifėjos“ loterija „Jėga“ prasidėjo 1995 m. birželį. 1996 metų gruodį loterijoje „Jėga 2“ buvo laimėtas pirmasis įspūdingas prizas – daugiau negu 230 tūkst. litų.

Vėliau „Olifėja“ pristatė galimybę laimėti automobilį ir kitų daiktinių prizų, o Lietuvos gyventojai dar nebuvo pamiršę deficitinių prekių laikų, kai įsigyti norimą daiktą būdavo labai sudėtinga, nes pasirinkimų laisvė tiesiog neegzistavo.

Užsakymo nr.: PT_76488099