Ne tik teorinės, bet ir praktinės žinios


Pasak JUNG Vilnius Techninio skyriaus vadovo Artūro Kriukovo, JUNG HOME sistemos mokymų metu elektrikai gauna ne tik teorinių žinių, bet ir praktinių įgūdžių, reikalingų tokiai sistemai diegti.

JUNG Home



„Mokymų metu specialistai pasitelkia specialius edukacinius stendus, kurie leidžia tarpusavyje sujungti įvairius JUNG HOME sistemos komponentus ir juos patiems suprogramuoti. Pats programavimas ir išmaniųjų namų scenarijų kūrimas vyksta programėlėje telefone. Taip per trumpą laiką galima išbandyti daug skirtingų JUNG HOME įrenginių, tokių kaip termostatai, jungikliai, išmanieji kištukiniai lizdai, valdikliai, ir praktiškai pamatyti, kaip jie sąveikauja tarpusavyje. Tai suteikia visišką kūrybinę laisvę išbandyti, eksperimentuoti, klysti, mokytis iš klaidų ir taip tobulėti. Išsiaiškinus dažniausiai pasitaikančias klaidas, vėliau praktikoje specialistai gali jų išvengti ir taip užtikrinti maksimalią JUNG HOME sistemos diegimo darbų kokybę.“

JUNG atstovas taip pat patikslina, kad trečdalis mokymų laiko skiriama teorinei daliai, o likę du trečdaliai – praktikai. Mokymai vyksta nedidelėse grupėse, tad kiekvienas dalyvis turi galimybę gerai įsisavinti informaciją ir išbandyti labiausiai tikėtinus išmanesnių namų sistemos pritaikymo scenarijus.

JUNG Home

Užbaigusiesiems mokymus – vardinis sertifikatas ir įtraukimas į diegėjų sąrašą

Kiekvienas elektrikas, kuris sėkmingai užbaigia nemokamus JUNG HOME mokymus, gauna vardinį sertifikatą, kuriuo pripažįstami įgauti praktiniai įgūdžiai ir teorinės žinios.

JUNG Home



„Tai lyg kokybės ženklas, kuris elektrikų klientams suteikia žinojimą, kad darbai bus atlikti kokybiškai, nes specialistas praėjo gamintojo mokymus skirtus būtent tai sistemai, kuri bus diegiama jų namuose. Be to, elektrikų pageidavimu, po mokymų įtraukiame juos į savo rekomenduojamų diegėjų sąrašą JUNG tinklalapyje, kur potencialūs klientai juos gali lengviau surasti“, – teigia A. Kriukovas.

Taip specialistai ne tik pakelia savo kvalifikaciją, bet ir įgauna konkurencinį pranašumą. Intuityvią JUNG HOME sistemą nesunkiai gebės įdiegti kiekvienas elektros instaliacijos specialistas. Tuo tarpu praėjusieji praktinius mokymus ir gerai įvaldžiusieji šią sistemą gali įgyti dar daugiau konkurencinių pranašumų. Pavyzdžiui, imtis solidesnės vertės užsakymų brangesniuose projektuose ir atitinkamai tikėtis didesnio atlyginimo už atliktus darbus.

JUNG Home

Tokius mokymus yra pabaigę ir atitinkamus sertifikatus gavę beveik 500 elektrikų visoje Lietuvoje – ir ne tik iš didžiųjų šalies miestų. JUNG HOME specialistai į mokymus atvyksta ir iš Alytaus, Kėdainių, Panevėžio, Druskininkų, Marijampolės ar net Jurbarko ir Kuršėnų.

JUNG Home

JUNG HOME – ateities namai šiandien

Poreikis savo namuose turėti tokią išmanesnių namų sistemą kaip JUNG HOME kasmet tik auga. Ją galima diegti tiek naujuose projektuose, tiek renovuojamuose, nes šiai sistemai nereikalinga speciali elektros instaliacija – užtenka įprastos 230 voltų instaliacijos.

JUNG Home



„JUNG HOME labai lengva diegti, galima pradėti ir tiesiog nuo kelių senų jungiklių ir kištukinių lizdų pakeitimo į išmanesnius. Sistemos įrenginiai tarpusavyje susiejami per saugų, šifruotą „Bluetooth® Mesh“ ryšį. Taip kiekvienas įrenginys gali ne tik priimti signalą, bet ir veikti kaip ryšio retransliatorius. Sujungus įrenginius, juos galima valdyti tiek įprastu, fiziniu būdu paspaudžiant mygtuką, tiek JUNG HOME programėlėje telefone. Tiesa, visos išmaniosios funkcijos, scenarijų kūrimas gali būti atliekami tik programėlėje“ – pasakoja JUNG atstovas A. Kriukovas.

JUNG Home



Dar vienas JUNG HOME sistemos privalumas – sistema veikia lokaliai, be jokio serverio ir interneto. Visas sistemos valdymas, programinės įrangos atnaujinimas, scenarijų kūrimas, naujų įrenginių pridėjimas yra atliekami tiesiog programėlėje. Tai ženkliai palengvina sistemos diegimą – namų šeimininkai gali „išmanizuoti“ namus kad ir palaipsniui, pradedant vos nuo kelių įrenginių ir pagal poreikį prijungiant naujus.

JUNG Home

Įdiegus JUNG HOME sistemą ir ją suprogramavus pagal individualius poreikius, galima mėgautis visais išmanesnių namų privalumais. Ši sistema gali valdyti apšvietimą, vėdinimą, patalpų temperatūrą, žaliuzes ar užuolaidas bei atlikti kitas funkcijas. Pavyzdžiui, išmanieji kištukiniai lizdai leidžia stebėti pavienių elektros prietaisų energijos suvartojimą ir visiškai išjungti budėjimo režime energiją švaistančius įrenginius.

JUNG HOME sistema leidžia kurti ir įvairius scenarijus, kurie suteikia daugiau patogumo, jaukumo ir padeda taupyti energiją. Pavyzdžiui, patalpos temperatūra bus pakelta iki komfortiškos tik tada, kai šeimininkai grįžta namo. Arba – vieno mygtuko paspaudimu galima aktyvuoti namuose filmų peržiūros scenarijų: automatiškai užsivers užuolaidos, bus pritemdomas foninis apšvietimas, o kambario temperatūra pakeliama ar sumažinama iki komfortiškos.

Registruotis į JUNG HOME mokymus arba sužinoti daugiau apie juos galite čia.