Vilniečiai tokia prabanga gali mėgautis visai netoli nuo miesto centro – tereikia automobiliu, dviračiu ar pėsčiomis susiruošti iki Belmonto nuotykių parko, kuris 2018 m. buvo kardinaliai atnaujintas ir pritaikytas tiek mažiems, tiek ir dideliems nuotykių ieškotojams.

Belmonto nuotykių parkas

Gimtadieniai, išleistuvės, bernvakariai ir įmonių vakarėliai – po atviru dangumi

Belmonto nuotykių parko klientų aptarnavimo vadovė Ugnė Skestenytė sako, kad judėjimas gryname ore, miško garsai bei kvapai tampa vis geidžiamesne įvairių renginių bei pramogų aplinka. O aktyvus ir sveikas laisvalaikis domina bei įtraukia vis daugiau žmonių

Pasak jos, būtent todėl vis dažniau čia ne tik užsuka šeimos su vaikais, bet ir dažnai švenčiami vaikų gimtadieniai, mergvakariai ir bernvakariai, išleistuvės ar įvairios įstaigų šventės. Vaikų gimtadieniai gali būti teminiai, juos veda profesionalūs animatoriai.

„Siūlome renginius įmonėms, kurioms čia ideali vieta rengti įvairius team building, atvyksta ir didesnių, ir mažesnių įmonių darbuotojai. Labai mėgsta mūsų parką ir užsieniečiai, jie džiaugiasi, kad po įtemptos darbo dienos gryname ore labai gerai „išsivėdina galva“, – pasakoja nuotykių parko atstovė.

Belmonto nuotykių parkas

Laipynių parke yra įrengtos trys vaikiškos ir keturios suaugusiems skirtos trasos. „Jos visos pagal sudėtingumą pažymėtos skirtingomis spalvomis, kiekviena skirtinga, vis kitoks savotiškas kliūčių ruožas“, – pasakoja nuotykių parko darbuotoja.

Ji sako, kad šia vietą galima ir papuošti, suasmeninti, jei švenčiama ypatinga proga. Kartais lankytojai ją iš anksto papuošia balionais, plakatais ir t.t.

Belmonto nuotykių parkas

„Belmonto nuotykių parkas itin patraukli vieta mėgstantiems aktyvų laisvalaikį, kuriems patinka adrenalino pliūpsnį teikiančios pramogos. Įveikti tarp medžių įrengtas trasas gali būti nuostabi patirtis, kai baimė persipina su euforija ir atsipalaidavimu.

Vaikštai aukštai, nėra stabilaus pagrindo, todėl turi laviruoti ir laikyti pusiausvyrą, kad įveiktum visas ore sumontuotas rungtis, tada pereitum į kitą trasa jau su naujomis rungtimis. Įveikęs trasą kiekvienas pajunta pasitenkinimą, kad nugalėjo ir savo baimę, ir kliūtis. Pasimiršta ir rūpesčiai“, – priežastis, kodėl žmonės čia sugrįžta vėl ir vėl vardija U. Skestenytė.

Belmonto nuotykių parkas

Pasak jos, nepakartojamas jausmas apima čia atvykusius pirmą kartą: iš trasų atsiveria nuostabūs vaizdai į Pavilnio regioninį parką, į Belmonto kalvas, miškus, Vilnelės vingį,

„Tai ir puiki edukacija vaikams, kurių daugelis gamtą pažįsta tik iš televizoriaus ar kompiuterio ekrano. Mažieji ypač nudžiunga, kai pavyksta pamatyti senų medžių šakomis šokinėjančias voveraites – jos mūsų kaimynės ir pripratusios prie žmonių draugijos“, – tikina pašnekovė.

Belmonto nuotykių parkas

Belmonto parko klientų aptarnavimo vadovė primena, kad vaikai karstytis laipynėse gali jau nuo penkerių metų amžiaus. Tiesa, juos turi būtinai lydėti suaugę.

Belmonto nuotykių parkas

Ji džiaugiasi, kad šią vietą jau seniai atrado ir mokytojai, dažnai planuojantys išvykas su savo mokiniais, ir įvairių stovyklų vadovai, kurie vasarą sugalvoja vaikams aktyvių pramogų.

Belmonto nuotykių parkas

„Žinoma, kad čia užtikrinamas ir visų dalyvių – mažų ir didelių saugumas – jie kliūčių ruožą įveikia prisisegę ir dėvėdami specialias apsaugas. Mūsų patyrę darbuotojai visuomet instruktuoja apie saugų elgesį laipynėse, yra šalia, esant reikalui padeda įveikti kliūtį, jei ji pasirodė neįveikiama“, – tikina pašnekovė.

Pikniką galėsite surengti patys arba maistas jūsų jau lauks

Gryname ore pajudėjus visuomet norisi užkąsti bei atsigerti, todėl šiame laipynių parke yra įrengtos trys jaukios pavėsinės: mažesnės ir didesnė. Jose galima surengti pikniką patiems, pasistiprinti savo atsineštais užkandžiais, suvalgyti picą ar šventinį tortą. Tačiau galima maisto užsisakyti iš nuotykių parko siūlomo meniu.

Belmonto nuotykių parkas

„Jei dar atostogos toli, iš miesto triukšmo siūlau bent kelioms valandoms pabėgti pas mus, į Belmonto nuotykių parką, ir panirti visai į kitą pasaulį, pajausti laukinę gamtą, kurioje seni ąžuolai, medžių šaknų raizgalynė, pušų kvapas atgaivins visai kitas emocijas ir jausmus“, – kviečia Ugnė.

Belmonto nuotykių parkas

Ir primena, kad kol lankytojai mėgausis gero oru bei varžysis, trasose, jų automobiliai saugiai lauks didžiajame, nemokamame Belmonto parkinge.