Alvija Šalaševičienė

Trys KTU mokslininkų vertingi, bet labai paprasti patarimai, padėsiantys išgyventi sveikatos krizę

Daugeliui žmonių sveikatos krizė siejasi su pasaulį drebinančia Covid-19 pandemija . Tačiau ir iki jos netilo pavojaus varpai – neregėtais...

Seilėjasi dėl sovietinio maisto: ko vertos kalbos, kad jis buvo aukštesnės kokybės? (1137)

Posakis „dėl skonio nesiginčijama“ pastaraisiais metais sulaukia vis daugiau kritikos – esą taip dažniau sako tie, kurie skonio neturi. Ir nors...

Prognozuoja perversmą parduotuvių lentynose: „tikrai“ mėsai atsirastų rimtas konkurentas (71)

Retas, kuris susimąsto, jog kiaulių, paukščių bei galvijų auginimas yra gan glaudžiai susijęs su klimato kaita . Kauno Technologijos universiteto (...

„Ant bangos“ – personalizuota mityba: pritaikyta asmeniškai ir padedanti išvengti ligų (1)

Dar prieš 20 metų kuriant naujus maisto produktus buvo siekiama patenkinti vidutinio statistinio vartotojo poreikius. Tam būdavo atliekami įvairūs...

Mokslininkai griežti: valgome per daug ir per riebiai – įspėja apie grėsmes KTU siūlo išeitį (70)

Besivystančiose šalyse didžiausiu iššūkiu vis dar išlieka maisto trūkumas, o štai išsivysčiusioje pasaulio dalyje egzistuoja priešinga problema...