Alvija Šalaševičienė

Prognozuoja perversmą parduotuvių lentynose: „tikrai“ mėsai atsirastų rimtas konkurentas (72)

Retas, kuris susimąsto, jog kiaulių, paukščių bei galvijų auginimas yra gan glaudžiai susijęs su klimato kaita . Kauno Technologijos universiteto (...

„Ant bangos“ – personalizuota mityba: pritaikyta asmeniškai ir padedanti išvengti ligų (1)

Dar prieš 20 metų kuriant naujus maisto produktus buvo siekiama patenkinti vidutinio statistinio vartotojo poreikius. Tam būdavo atliekami įvairūs...

Mokslininkai griežti: valgome per daug ir per riebiai – įspėja apie grėsmes KTU siūlo išeitį (70)

Besivystančiose šalyse didžiausiu iššūkiu vis dar išlieka maisto trūkumas, o štai išsivysčiusioje pasaulio dalyje egzistuoja priešinga problema...

Funkcionaliojo maisto populiarumas pasaulyje sparčiai auga: KTU mokslininkai papasakojo, kodėl jį verta rinktis (12)

Kiekvienas žinome, kad valgydami ne tik nuslopiname alkio jausmą, bet ir suteikiame savo organizmui tam tikrų medžiagų. Kokios jos – priklauso tik nuo...

Laboratorijoje užauginta dirbtinė mėsa galimai padėtų sumažinti šiltnamio efektą (46)

Žmonijai progresuojant, gyvenimas šiuolaikiniame pasaulyje, pilname naujausių technologijų ir išradimų, tampa vis kokybiškesnis bei lengvesnis....

|Populiariausi straipsniai ir video