Mokslininkai jau seniai ieško būdų, kaip pailginti žmonių gyvenimą ir užtikrinti, kad jie kuo ilgau išliktų sveiki. Harvardo medicinos fakulteto Blavatniko instituto genetikos profesorius dr. Davidas A. Sinclairas nebejoja, kad „senėjimas yra liga ir ji pagydoma“. Savo knygose jis aiškina, kodėl mes senstame ir kas gali padėti senėjimo procesus pristatyti.

Neseniai atliktas mokslinis tyrimas rodo, kad galima savo tikėtiną gyvenimo trukmę pailginti keleriais metais ar net dešimtmečiais, pradėjus laikytis keleto paprastų sveikų įpročių, iki sulaukiant vidutinio amžiaus.

Tokie gyvenimo būdo veiksniai, kaip pakankamas mankštinimasis, žalingų įpročių, pvz., besaikio gėrimo ir rūkymo, vengimas, buvo sietini su gyvenimo trukmės pailginimu iki 24 metų, rodo stebimasis tyrimas, pristatytas 2023 m. metiniame Amerikos mitybos draugijos susirinkime, kuris vyko liepos 22–25 d. Bostone, JAV.

Veteranų reikalų departamento ir Harvardo T. H. Chano visuomenės sveikatos mokyklos tyrėjai išanalizavo daugiau nei 700 tūkst. JAV veteranų, kurių amžius buvo nuo 40 iki 90 metų, duomenis, kad palygintų jų gyvenimo būdo įpročius su sveikatos rezultatais laikui bėgant.

Jie nustatė aštuonis pagrindinius veiksnius, susijusius su ilgesniu ir sveikesniu tirtųjų gyvenimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)