Mitybos pagal kraujo grupę teorijos pradininku laikomas amerikietis natūropatijos pakraipos atstovas Peteris D’Adamas. 1996 m. jis išleido knygą „Eat Right 4 Your Type“, kurioje pateikė teoriją, jog reikėtų maitintis, atsižvelgiant į kraujo grupę, nes skirtingų kraujo grupių atstovai nevienodai įsisavina ir virškina maistą, kas yra nulemta iš protėvių paveldėtų genų bei tam tikrų organizmo ypatumų.

P. D’Adamas kiekvienai kraujo grupei sudarė skirtingą mitybos planą, pagal kurį maisto produktai grupuojami į tos kraujo grupės atstovams naudingus, žalingus ar neutralius, taip pat pateikė rekomendacijų dėl fizinio aktyvumo. Natūropatijos atstovas teigė: „Jei maitinsitės pagal savo kraujo grupės rekomendacijas, sulieknėsite. Tai įrodo mokslas ir šimtų tūkstančių žmonių, papasakojusių apie savo sėkmės istorijas, liudijimai.“

Viena vertus, mokslinių įrodymų, didelės apimties klinikinių tyrimų, kurie paremtų mitybos pagal kraujo grupes teorijos privalumus, nėra, kita vertus, ši teorija, net ir praėjus beveik trisdešimt metų, nepamiršta, vis dar yra ją atrandančių ir norinčių išbandyti žmonių, o užsienio žiniasklaida rašo apie pasaulinio lygio garsenybes, kurios gyvena, paisydamos P. D’Adamo mitybos rekomendacijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją