Į mitybos ekspertą J. Lapinską kasdien kreipiasi žmonės, norėdami išspręsti savo sveikatos problemas. Dietistas pastebi, kad visus žmones, kuriuos kamuoja įvairios ligos, dėl žinių trūkumo apie mitybą, sieja tie patys blogi sprendimai, kurie anksčiau ar vėliau sukelia neigiamas pasekmes.

„Šiuolaikinė visuomenė turi finansinių įsipareigojimų, tad didžiąją dalį savo laiko skiria darbui, kuris teikia pajamas. Laiko kažką užsiauginti, darže pasikapstyti daugeliui nelieka, – pastebi dietistas J. Lapinskas. – Dėl to perkame maistą parduotuvėje, galime bet kokį patiekalą, kokio tik norime, užsisakyti iš restorano, tačiau tokiu būdu mes susikuriame nepalankų maitinimąsi. Yra keletas pagrindinių priežasčių, kodėl žmonėms kyla sveikatos sutrikimai ir kuo gydytojai anksčiau priims šį faktą, tuo mes greičiau galėsime žmonėms padėti prevenciškai, kol ligos dar neužpuolė.“

Pasak mitybos eksperto, labai svarbu yra žinoti pagrindinius maisto įtakos žmogaus sveikatai principus. „Jei mes žinome šiuos maisto įtakos principus, mes tam galime daryti įtaką“, – sako J. Lapinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)