80 proc. pacientų gerbia savo gydytojus


„Delfi“ organizuotas konkursas „Tautos gydytojas“ sulaukė didžiulio susidomėjimo, o apdovanoti buvo septyni savo srities specialistai. Plačiau apie konkursą ir jo rezultatus galima skaityti ČIA.

Trys konkurse mylimiausiais medikais išrinkti gydytojai su sveikatos apsaugos ministru A. Dulkiu susitiko „Delfi“ laidoje „Iš esmės“ padiskutuoti apie medikams kylančius iššūkius, gydytojų trūkumą regionuose, jų darbo krūvius bei per mažus atlyginimus.

„Mes labiau visada esame linkę dalytis tokiomis neigiamomis situacijomis, ten, kur nepasisekė, bet mūsų SAM daryti tyrimai rodo, kad daugiau 80 proc. pacientų labai myli, gerbia savo gydytojus, nors galbūt medijoje mes matome daugiau straipsnių apie įvykusią konfliktinę situaciją ir taip toliau. Ir čia tokia žmogiška klaida, kad mes linkę apibendrinti visą sistemą iš vienos ar dviejų istorijų. O vien šiandien greitosios medicinos pagalbos tarnyba turės 1500 istorijų per vieną dieną, medikas ir pacientas per parą susitiks beveik 70 tūkst. kartų. Tai reiškia, kad daugybė tų gražių istorijų, padėkų perduodama tiesiogiai paciento gydytojams, turime daugybę kuklių gydytojų, kuklių pacientų, kurie pasidalina tiesiogiai ir tada tas bendras paveikslas ne iki galo aiškus“, – apie „Tautos gydytojo“ konkurso svarbą kalbėjo A. Dulkys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)