Šiemet nebe pirmus metus rengiami „Tautos gydytojo“ rinkimai išsiskyrė įspūdingu balsavusiųjų skaičiumi. Už mylimą gydytoją, slaugytoją, paramediką ar gydymo įstaigą savo balsą atidavė maždaug 300 tūkst. žmonių, o nominantų buvo virš 1200.

Kaip sakė apdovanojimų ceremonijoje dalyvavęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, septynios „Tautos gydytojo“ nominacijos atspindi iš esmės visą medikų bendruomenę: pradedant slaugytoju, baigiant administracija.

„Ši šventė yra dialogo šventė. Ryšys tarp medikų bendruomenės ir pacientų yra labai svarbus. Turiu pripažinti, kad ne visose gydymo įstaigose yra užtikrintas grįžtamojo ryšio elementas. Tuo pačiu noriu pasidžiaugti, kad šiais metais startuos visą Lietuvą apimantis projektas, kada pacientai galės anonimiškai duoti grįžtamąjį ryšį apie bet kurią gydymo įstaigą ir turėsime naują IT įrankį.

Bet šiandien turime dėkoti „Delfi“ už tai, kad pakylėjo dialogą į tokį nacionalinį lygmenį“, – apie „Tautos gydytojo“ rinkimus kalbėjo A. Dulkys.

Arūnas Dulkys ir Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė

„Tautos gydytojo“ rinkimuose balsavimo rezultatai sparčiai kito ir į priekį išsiverždavo vis kiti nominantai. Tačiau balsavimą sustabdžius ir suskaičiavus balsus, atmetus galimus netikrus paaiškėjo aiškūs kiekvienos kategorijos nugalėtojai.

Daugiausiai pretendentų buvo pasiūlyta į Šeimos gydytojo kategoriją. Kaip sakė apdovanojimus įteikusi portalo „Delfi“ vyriausioji redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė, šeimos gydytojai yra, ko gero, tie, su kuriais visi susiduriame dažniausiai – nesvarbu, sergame, ar mums reikia kokios nors pažymos.

Nugalėtoja tapo šeimos gydytoja Tetiana Danylenko iš Kauno „Žaliakalnio poliklinikos“, kuri surinko 8 304 balsus. Gydytoja T. Danylenko yra ukrainietė karo pabėgėlė, su šeima atvykusi gyventi ir dirbti iš Charkivo.

Tetiana Danylenko

Pakviesta į apdovanojimų ceremoniją T. Danylenko sakė kaip tik tądien turėjusi laikyti valstybinės lietuvių kalbos egzaminą, kurį nukėlė į kovo mėnesį.

Beje, antroje vietoje šioje kategorijoje liko jos sesuo ir kolegė, taip pat atvykusi dirbti iš Ukrainos į „Žaliakalnio“ polikliniką Natalia Lisina. Ji surinko 6460 balsus.

Atsiimdama apdovanojimą T. Danylenko dėkojo Lietuvos Sveikatos apsaugos ministerijai už suteiktą pagalbą ir galimybę dirbti pagal savo specialybę.

„Lietuva yra ta Europos šalis, kuri dovanoja tokią galimybę. Labai ačiū savo Kauno „Žaliakalnio poliklinikos“ direktoriui Arui Tarabildai ir visam kolektyvui už pagalbą, taip pat mano pacientams ukrainiečiams“, – lietuviškai kalbėjo gydytoja T. Danylenko.

Daugiausiai balsų surinkęs gydytojas specialistas – ortopedas traumatologas Remigijus Mincė iš Respublikinės Panevėžio ligoninės, už kurį balsavo 11217 žmonių. Apie šį mediką nebuvo nė vieno neigiamo pacientų atsiliepimo.

Remigijus Mincė

Gydytojas R. Mincė dėkojo visiems už jį balsavusiems ir jį palaikiusiems.

„Noriu padėkoti „Delfi“ kolektyvui, sveikatos apsaugos ministrui už šiuos apdovanojimus, nes mums, medikams, labai svarbus žmogiškas ryšys.

Taip pat noriu pasidalinti šiuo apdovanojimu su savo bendradarbiais, kolegomis, operacinės komanda, kuri prisideda prie greitesnio, sklandesnio mano pacientų pasveikimo“, – sakė gydytojas R. Mincė.

Daugiausiai balsų surinkusi vaikų gydytoja yra Visagino ligoninės Vaikų ligų skyriaus vedėja, laikinai einanti Zarasų sveikatos centro vadovės pareigas, taip pat Utenos „Kardiolitos klinikose“ ir Visagino „InMedica“ klinikoje dirbanti Aistė Sniečkuvienė. Gydytoja surinko 13735 balsus.

Aistė Sniečkuvienė

„Šį apdovanojimą vertinu kaip didžiulę žinią mums visiems, taip pat ir ministerijai, ir ministrui, kad vaikų gydytojai yra be galo reikalingi. Kad regionuose, kur darbuojamės mes, [vaikų gydytojai] esame be galo svarbūs.

Mano apdovanojimą nešu kaip didžiulę žinią, kad regionuose mūsų specialybė yra be galo svarbi. Aš ir mane palaikiusieji tikimės, kad mes išliksime, kad vaikų skyriai išliks ir jų svarba yra be galo didelė“, – kalbėjo vaikų ligų gydytoja ir vaikų gastroeneterologė A. Sniečkuvienė, užsimindama apie užmojus naikinti gydytojo pediatro specialybę.

„Tautos gydytojo“ rinkimuose rinktas ir greitosios medicinos pagalbos medikas. Nugalėtoju paskelbtas Lietuvos paramedikų asociacijos vadovas, dirbantis Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties Seredžiaus klasterio pastotėje Rytis Malašauskas, surinkęs 11471 balsą. Jis – ne vienintelis šeimoje, pasirinkęs mediko kelią. Juo žengia ir R. Malašausko žmona bei dukterys. Plačiau apie šį laimėtoją portalas „Delfi“ rašė čia.

R. Malašauskas neslėpė nustebęs, kad apskritai buvo nominuotas ir dėkojo visiems atidavusiems už jį balsą.

„Tautos gydytojo“ rinkimuose daugiausiai balsų surinkusia gydymo įstaiga tapo Greitosios medicinos pagalbos tarnybos Vilniaus filialas. Įstaiga gavo 4718 balsus.

Greitosios medicinos pagalbos tarnybos Vilniaus filialo vadovas Tadeušas Rodzas pastebėjo, kad pernai Vilniaus miesto greitoji pagalba šventė 120 metų jubiliejų.

„Įvykdžius reformą tapome Greitosios medicinos pagalbos tarnybos dalimi, viena iš didžiausių. Manome, kad tai irgi nulėmė balsavimo rezultatus, nes balsavo pacientai ir mums suteikė atsakomybę dirbti dar geriau ir aptarnauti didesnį žmonių ratą“, – žadėjo T. Rodzas.

Labai svarbūs medikai yra ir slaugytojai. Tai parodė ir „Tautos gydytojo“ rinkimų rezultatai, kuomet už mylimiausią slaugytoją, dirbančią Nacionaliniame vėžio institute Jolitą Poškienę balsavo ypač daug – net 13 900 žmonių.

J. Poškienė dėkojo visiems balsavusiems ir žadėjo stengtis nenuvilti savo pacientų.

Dar viena nominacija buvo Metų vaistininkas. Metų vaistininke tapo Kauno „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Evelina Šeibokaitė, gavusi 11810 balsus. Plačiau apie šią nominantę portalas „Delfi“ rašė čia.

Evelina Šeibokaitė

E. Šeibokaitė sakė, kad ir džiaugiasi, ir jaudinasi dalyvaudama apdovanojimuose.

„Džiaugiuosi, nes smagu susitikti su bendraminčiais, kuriems, kaip ir man, rūpi žmogiškosios vertybės.

Nuoširdžiai dėkoju už galimybę pelnyti šį „Tautos gydytojo“ apdovanojimą Vaistininko kategorijoje. Priimu jį kaip įsipareigojimą visada padėti žmonėms, kuriems reikia pagalbos“, – sakė E. Šeibokaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)