Šį pratimą reikia atlikti vieną kartą per dieną. Kineziterapeutas A. Papickas pataria treniruotis ryte. Tai puiki proga pasitikrinti savo kūno stabilumą bei išsiaiškinti tam tikrų raumenų aktyvumą.

„Kūno padėtis turi būti „ant keturių“. Sunkesnis variantas – pakelti tą pačią koją ir ranką. Svarbu išlaikyti balansą. Atlikite tokį judesį: lenkite alkūnę prie kelio ir vėl tieskite atgal“, – rodydamas pratimą pasakoja kineziterapeutas.

Jei pavyksta stabiliai išsilaikyti šioje padėtyje, tai reiškia, jog raumenys yra aktyvūs.

„Didžiausia problema atliekant šį judesį bus nestabilumas – vers į šoną, kadangi kūną turime pastumti nuo centro, kad išsilaikytume ant vienos rankos ir kojos. Mums reikia aktyvių pilvo preso, įstrižinių ir skersinio pilvų raumenų“, – pasakoja kineziterapeutas.

A. Papickas

Anot A. Papicko, jeigu tokio veiksmo visgi nepavyksta atlikti, galima kelti ranką ir jai priešingą koją. Tai pavyks tikrai visiems. Tokiu atveju bus galima lengviau pajausti, ar kūnas išlieka stabilus.

„Reikėtų atkreipti dėmesį ir stengtis išlaikyti stabilumą, svarbu praktikuotis. Tarkime, atlikite pratimą vieną kartą per dieną. Laikui bėgant, po mėnesio ar kelių, pamatysite rezultatus. Sutvirtės pilvo, krūtinės raumenys“, – teigia A. Papickas.

Svarbiausia – nenuleisti rankų. Juk viskas vardan geresnės sveikatos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)