Siekiančioms sustiprinti dubens raumenis moterims rekomenduojami Kėgelio pratimai. Gydytojas urologas seksologas Marius Snicorius šiuos pratimus rekomenduoja atlikti ir vyrams. Pratimai nėra labai sudėtingi ir neužims daug laiko, o nauda bus išties didelė. Anot mediko, tokie pratimai gerina erekcijąejakuliaciją ir padeda išspręsti šlapinimosi bėdas, su kuriomis neretai susiduria vyrai.

Gydytojas plačiau pakomentavo tokių pratimų naudą ir patarė, kaip bei kiek dažnai juos vertėtų atlikti, siekiant paties geriausio rezultato.

Naudų – ne viena


„Kėgelio pratimai istoriškai buvo sugalvoti moterims, kuomet po gimdymo kildavo šlapimo nelaikymo problemų. Ilgainiui buvo pastebėta, kad darant tuos pratimus gali gauti naudos ne tik moterys, bet ir vyrai.

Iš esmės tai yra pratimai dubens dugno raumenų treniravimui. O dubens raumenis turi tiek vyrai, tiek ir moterys, tik dalies raumenų funkcija gali šiek tiek skirtis pagal lytį“, – sakė gydytojas M. Snicorius.

Tokie pratimai kaip Kėgelio ir panašūs į juos padeda treniruoti dubens dugno raumenis. Jie naudingi ne tik raumenims, kurie dalyvauja šlapinantis ar tuštinantis, bet ir dubens dugne esančioms sudėtingoms raiščių sistemoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją