Pirmoji laida startuos jau šį šeštadienį, tad jos vedėja paatviravo, kas laukia žiūrovų.

„Lietuvoje jau porą metų atliekama plaukų transplantacija – man pasirodė be galo įdomu pasikalbėti su gydytoja, kuri jas atlieka. Ir apie jas, ir apie plikimą, plaukų slinkimą. Kokios įdomios informacijos sužinojau apie operacijas, atliekamas Turkijoje!“, – sakė F. M. Leščiauskaitė ir pridūrė, kad norėtų žmonėms suteikti kuo daugiau žinių, kurias šie galėtų panaudoti kasdieniame gyvenime.

„Dabar mes tiek daug darome autopilotu, informacijos ieškome kažkur internete, kliaujamės mitais, o ne klausiame specialistų. Pavyzdžiui, prieš vieną filmavimų gydytoja papasakojo apie aknės gydymui naudojamą stiprų vaistą. Pasirodo, kad tai – tiesiog didžiulė A vitamino dozė. Bet pabandykite apie jį užklausti kokiame nors forume. Pribaugins taip, kad bijosite ir pabandyti.

Arba – šiuo metu labai išpopuliarėjusi matcha arbata. Dabar ją geria besilaukiančios moterys, kurios nėštumo laikotarpiu atsisako kofeino. Su dietiste aptarėme, kad tai yra visiškas nesusipratimas. Noriu, kad laida atspindėtų šiuolaikinio gyvenimo aktualijas ir žmonių poreikius, todėl kalbėsime apie visiems rūpimus dalykus“, – pasakojo naujoji vedėja.

Ji tikino, kad sieks atskleisti įvairius sveikatos temos kampus – vienus padiktuos asmeninė patirtis, kitus – žiūrovai, ir žadėjo, kad bus įdomu visiems.

„Savo santykį su sveikata turiu labai glaudų ir aiškų. Prieš keletą metų perskaičiau knygą, pavadinimu „Išgiję“. Tai gydytojo psichiatro, garsios ligoninės vadovo parašyta knyga apie stebuklingus išgijimus. Tik neišsigąskite – aš mokslo ir faktų žmogus, o ne mistikos. Bet tuo ta knyga ir buvo įdomi – ten buvo apjungiamas mokslas, tikėjimas ir tai kas lieka po klaustuku – ko žmogus bei mokslas nežino.

Tada mano gyvenimas apsivertė gana stipriai. Pradėjau skaityti maisto produktų sudėtį, klausytis, ką sako mano organizmas kai valgau vieną ar kitą produktą, kaip jaučiuosi, kai vartoju vaistus ar jų atsisakau. Taigi sveikata yra tema, kuri man gyvenime net labai įdomi. Tik prireikė laiko atrasti savąjį kampą“, – asmenine patirtimi dalijosi laidos vedėja.

„Kalbėsimės akis į akį su geriausiais specialistais: genetikais, chirurgais, trichologais, psichoterapeutais ir kt.“, – pridūrė ji.

Laidą „Sveikatos receptas“ žiūrėkite nuo lapkričio 11 dienos kiekvieną šeštadienį 9 val. ryto per „Delfi TV“ ir portale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją