„Wings For Life World Run“ nėra įprasto formato bėgimas. Jo metu visi dalyviai visose pasaulio šalyse startuoja tą pačią minutę, nesvarbu, ar tai naktis, ar diena. Bėgusiems Lietuvoje pasisekė – jie startavo antrą dienos. Dalis entuziastų, norinčių geriau pajusti bendrumo atmosferą, susirinko kartu pradėti bėgti Vingio parke, kiti bėgo bet kur, kur tik jiems buvo patogu. Negana to, 30 minučių nuo bėgimo pradžios startavo virtuali CATCHER CAR mašina, kurios greitis didėjo kas pusvalandį. Kai ji įveikė tokį patį atstumą kaip ir bėgikas, tai yra, kai programėlė jį pagavo – šių metų bėgimas jam baigėsi. Tai – gera motyvacija kasmet pasiekti vis geresnių rezultatų ir smagus prieskonis, suteikiantis bėgimui dinamikos.

Bėgikai turėjo progą ne tik pasportuoti ir gerai praleisti laiką, bet tuo pačiu prisidėti prie tyrimų, skirtų stuburo traumoms gydyti, finansavimo. Jų tikslas – padėti traumas patyrusiems žmonėms iš naujo atsistoti ir mėgautis gyvenimu.Nuo tada, kai startavo „Wings For Life“, iki šių metų bėgimo jau buvo surinkta 43,8 milijono eurų stuburo traumų gydymo tyrimams ir finansuoti 276 moksliniai tyrimai. Kiekvienas euras keliauja būtent jiems, nes visas administracines išlaidas dengia „Red Bull“. Kiek buvo surinkta šiais metais, organizatoriai paskelbs vėliau.

Prie šio bėgimo įgyvendinimo prisidėjo ir Delfi iniciatyva „(Ne)matomi“, kuria siekiama tiesti tiltus tarp žmonių su negalia, jų organizacijų bei visuomenės, garsiai kalbėti apie žmonėms su negalia aktualius klausimus, dalintis įkvepiančiomis jų pasiekimų istorijomis. Delfi pardavimų grupės vadovas Arnas Skardžius sakė prie šio bėgimo prisijungęs dėl dviejų priežasčių.

„Pirmoji, nes man labai patinka judėti – bėgti, eiti, važiuoti, plaukti, kelti ar stumti. Bet ne visi gali tai daryti, todėl kartu bėgau už tuos, kurie negali to daryti ir džiaugiuosi prisidėjęs prie specialių mokslinių tyrimų – rasti vaistus nuo nugaros smegenų traumų, kad visi galėtų mėgautis judesio laisve. Antroji – tas vienybės jausmas, kai visame pasaulyje tūkstančiai žmonių tą pačią akimirką susivienija ir daro tą patį dėl šio kilnaus tikslo. Patiems nepabandžiusiems, net sunku įsivaizduoti, kaip tai vyksta. Džiaugiuosi kartu su visais prisijungusiais ir bėgusiais kartu. Kaip sako organizatoriai – „Kartu mes rasime vaistus nuo stuburo traumų pažeidimų!“, – kalbėjo jis.

Delfi žurnalistė Dalia Plikūnė sakė, kad kai sužinojo apie darbovietės sprendimą prisidėti prie socialinės iniciatyvos, kurios metu bus renkamos lėšos stuburo traumų gydymo tyrimams, ir kvietimą dalyvauti ir darbuotojams, jai net nebuvo minties nebėgti: „Šis bėgimas yra kitoks nei daugelis kitų panašių sporto švenčių, sutraukiančių mases bėgimo entuziastų. Čia, kaip niekur kitur, svarbu ne rezultatas, o dalyvavimas“.

„Užsisukę kasdieninėse rutinose kartais pamirštame tai, kas supa aplinkui. Todėl šis bėgimas buvo labai gera proga prisiminti tuos, kuriems ėjimas nėra savaime suprantamas dalykas. Tikiu, kad tokios iniciatyvos padeda atkreipti visuomenės dėmesį į ligas ir negalias, kurios gali kiekvieno mūsų gyvenimą pakeisti per akimirką“, – sakė bėgime dalyvavusi Delfi vyr. redaktorės pavaduotoja Ugnė Karaliūnaitė.