Aaronas McCaffrey iš Mančesterio tapo priklausomas nuo viduriavimą stabdančių vaistų ir sukaupė nemažas jų atsargas. Sausio 13 d. jis suvartojo didelį vaistų kiekį. Kiek vėliau susmuko prekybos centro tualete. Vyras buvo nugabentas į ligoninę, kur jam buvo sukelta dirbtinė koma. Deja, po šešių dienų jis mirė.

Po šio įvykio Britanijoje imta raginti riboti prekybą šiuo milijonų žmonių vartojamu vaistu. „Nerimą kelia tai, kad nėra nustatyta ribos, kiek loperamido turinčių vaistų galima įsigyti vienoje vaistinėje“, – komentuodama šį atvejį sakė Pietų Mančesteruo koronerio pavaduotoja Rachel Galloway.

Mirusio vyro draugė Leanne Harvey pasakojo, kad medikai sakė, jog reikės palaukti, kol vaistai pasišalins iš jos partnerio organizmo, ir tik tada bus galima žadinti jį iš komos. Tačiau kadangi perdozavimo atvejis buvo išties neįprastas, medikai negalėjo žinoti, kiek teks laukti, kol organizmas išsivalys.

„Buvo tikrai baisu, nes iš pradžių jie nežinojo, kaip jį gydyti. Jie net susisiekė su kita ligonine, kad pasikonsultuotų“, – sausį pasakojo mergina.

Jos teigimu, Aaronasas buvo sveikas jaunas vyras. „Kai netikėtai susmuko, mus ištiko tikras šokas, – sakė ji. – Dar būdamas ligoninėje patyrė net keturis širdies smūgius. Buvome informuoti, kad tą dieną jis suvartojo šimtus tablečių. Tai išgirdę tiesiog netekome amo.“

Praėjusiais metais medikai perspėjo apie nerimą keliančią tendenciją vaistus nuo viduriavimo, tokius kaip „Imodium“, vartoti siekiant apsvaigti. Kartais tokio svaiginimosi pasekmės yra mirtinos.

Loperamidas slopina žarnų sienelių judėjimą ir taip stabdo viduriavimą. Tačiau medicininėje literatūroje užsimenama ir apie tai, kad šis vaistas taip pat daro rimtą toksinį poveikį širdžiai.

Tinkamomis dozėmis vartojamas loperamidas yra saugus vaistas, tačiau didelės jo dozės yra labai pavojingos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)