Mažiems vaikams ši vakcina bus įpurkšta į nosį poliklinikoje, o moksleiviai ją gaus mokykloje.

Vakcinacijos ir imunizacijos komitetas, patariantis Didžiosios Britanijos vyriausybei skiepų politikos klausimais, tvirtino, kad vaikų skiepijimas gali sumažinti gripo paplitimą iki 40 proc.

Sveikatos sekretorius Andrew Lansley jau priėmė šią komiteto rekomendaciją, sakė Sveikatos departamento atstovas spaudai.

Didžioji Britanija taps pirmąja šalimi, kurioje sveiki vaikai bus skiepijami nuo gripo nemokamai. Manoma, kad ši programa valstybei kasmet atsieis 100 mln. svarų (440 mln. litų).

Šiuo metu injekcijas nuo sezoninio gripo gali gauti tik žmonės virš 65 metų, nėščios moterys ir sunkūs ligoniai, įskaitant vaikus.

Nors sveikiems vaikams gripo sukeltos komplikacijos gresia mažiausiai, dėl glaudžių kontaktų su kitais vaikais jie labiausiai platina gripo virusą ir gali perduoti jį pažeidžiamiems asmenims.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)