31 metų Nguyen Duy Hai Hošimino mieste esančioje jungtinėje prancūzų ir vietnamiečių ligoninėje dešimt valandų operuos geriausi specialistai.

Chirurgų komandai vadovaus gydytojas iš JAV McKay McKinnonas, kuris per jau 30 metų trunkančią mediko karjerą sėkmingai pašalino ne vieną įspūdingo dydžio auglį.

1997 metais vykęs bandymas pašalinti auglį buvo nesėkmingas, ir gydytojai buvo priversti amputuoti vyro dešinę koją žemiau kelio.
Nuo to laiko vietnamiečio būklė pagerėjo, ir dabar galima atlikti dar vieną itin sudėtingą operaciją.

„Dauguma žmonių bijo mirties, aš nesu išimtis. Tačiau, kai sužinojau, jog gydytojas M. McKinnonas nusprendė grįžti į Vietnamą ir suteikti man naują gyvenimą, atsirado vilties“, - „Tuoitre News“ tinklalapiui sakė operacijos laukiantis vyras.

Auglys pradėjo formuotis, kai vyras buvo dar visai vaikas. Šis auglys – didžiausias, kada nors užfiksuotas Vietname.

M. McKinnonui panašaus dydžio auglį 1999 metais teko išoperuoti vienai Mičigane gyvenančiai moteriai. Gydytojo teigimu, tuomet pacientė buvo vyresnė, jos būklė buvo sudėtingesnė, tačiau viskas pavyko ir ji dabar džiaugiasi normaliu gyvenimu.

„Moteris išgyveno po to, kai jai buvo perpilta 50 vienetų kraujo. Moteris ligoninėje praleido 6 savaites, o reabilitacija truko apie metus“, - prisimena gydytojas.

Ekspertas sakė Nguyen Duy Hai galimybes pasveikti vertinantys optimistiškai, nors tikimybė, jog auglį pašalinti pasiseks, tesiekia 50 proc.

Vietnamietis Nguyen Duy Hai su 90 kg augliu
Vietnamietis Nguyen Duy Hai su 90 kg augliu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)