Šie tyrimai parodė, kad vien tik saldumynų vaizdas aktyvuoja tas smegenų sritis, kurios kontroliuoja apetitą ir malonumo pojūtį. Mokslininkai nustatė, kad analogiškas procesas vyksta žmonių, priklausomų nuo kokaino, smegenyse. Pavyzdžiui, išvydus prieš narkotikų vartojimą nukreiptą socialinę reklamą, kurioje matoma adata, aktyvuojasi tos pačios smegenų sritys ir kyla ne blogos, o malonios asociacijos.

Medicinos profesorė Kathleen Page iš Pietų Kalifornijos universiteto kartu su kolegomis skenavo 13-os antsvorio turinčių moterų smegenis, kol jos žiūrėjo į viliojančias keksiukų, šokoladinio torto ir šokoladinių sausainių nuotraukas. Išvydus šiuos vaizdus, moterims pakilo apetitas. Tai įrodo, kokį stiprų poveikį gali daryti vizualinė informacija, sakė K. Page.

Per antrą eksperimentą moterys buvo paprašytos išgerti saldų gėrimą, turintį maždaug 200 kcal. Po to mokslininkai vėl rodė savanorėms skanėstų fotografijas ir pakartojo smegenų tyrimą. Paaiškėjo, kad saldus gėrimas tik sustiprino apetitą, t.y. smegenys jį palaikė tik aperityvu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)