„Manau, kad tikrai kažkoks stebuklas nebent įvyktų, kad gegužės 31 dieną karantinas būtų pabaigtas. Manau, kad taip tikrai nebus, Vyriausybės bus ruošiama nauja nutarimo redakcija, kad būtų aiškiau ir suprantamiau viskas išdėstyta“, – sakė A. Veryga.

Ministras sako, kad karantinas yra kaip teisinis viruso kontrolės režimas ir jis turėtų būti tęsiamas.

„Tam, kad mes galėtume valdyti įvežtinius atvejus, kad galėtume tinkamai valdyti infekciją šalies viduje, karantino režimas yra reikalingas. Galiu tik priminti, kad ir ugdymo įstaigos grįžta tik tam tikru režimu ir siūloma, kaip joms grįžti, labai daug reguliavimo sąlygų yra nustatoma, tai karantinas, kaip režimas, manau, tikrai išliks ir ilgokai“, – sakė A. Veryga.

Sąlygos gyventojams, ką jie gali daryti, yra švelninamos, priminė SAM vadovas.

Viešose vietose atšaukti kaukes siūloma nuo ketvirtadienio

Kaip antradienį spaudos konferencijoje teigė ministras Aurelijus Veryga, Vyriausybei yra pateiktas siūlymas jau artimiausiu metu atšaukti reikalavimą viešose vietose dėvėti veido apsaugos priemones. Palaipsniui švelninant Lietuvoje įvesto karantino sąlygas, o užsikrėtimų skaičiui mažėjant, ministro teigimu, įpareigojimo viešosiose vietose nešioti apsaugos priemones gali nebelikti. Trečiadienį spaudos konferencijoje A. Veryga sakė, kad toks sprendimas gali įsigalioti ir nuo ketvirtadienio.

„Jei šiandien Vyriausybė apsispręstų, tokia nuostata įsigaliotų nuo rytojaus, bet norėčiau priminti, kad ne visur tos apsaugos priemonės dings. Jos dings tik dalyje viešų atvirų vietų. Kai kuriose atvirose vietose, kur žmonės būriuojasi, tai yra turgavietės ar kitos vietos, kur yra žmonių susibūrimai, reikalavimas dėvėti šitas priemones išliks ir nesiūloma jų atsisakyti. Kaip ir sakiau, jei Vyriausybė pritars, šitie pakeitimai gali įsigalioti nuo rytdienos“, – sakė A. Veryga.

Kaip sakė A. Veryga, artėjančius rinkimus, jei situacija smarkiai nepasikeistų, tikriausiai būtų galima saugiai surengti tokius pat, kaip ir įprasta, tik laikantis atstumo ir kitų saugumo priemonių.

Taip pat ministras paminėjo, kad šiuo metu didžiausią grėsmę vėl pradeda kelti nauji atvejai ne šalies viduje, bet įvežtiniai iš kitų valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (314)