„Tikslas buvo suteikti jaukumo. Esu gimdžiusi ir man buvo labai svarbu, kad aplinka būtų graži, jauki, raminanti. Tai ypatingai svarbu pirmąkart gimdančioms moterims. Tačiau kai įeini į palatą, kuri daugiau mažiau primena namus, šiek tiek nurimsti ir jautiesi geriau. Esu labai patenkinta galutiniu rezultatu – vos čia įžengus, ant lūpų atsirado šypsena“, - DELFI sakė verslininko žmona Vaidilė Katinienė.

Verslininkas, palatos pavadinimą ir visą stilistiką pasirinko jausdamas tam tikrus sentimentus Vengrijai

„Šie metai mano gyvenime yra simboliški – jau 10 metų, kai vienaip ar kitaip esu susijęs su Vengrija. Ši šalis man yra be galo artima, svarbi ir miela, čia esu sutikęs daug gerų žmonių, mano gyvenime ten nutikę daug įvykių, norėjome tai įprasminti ir palatą pavadinti Budapešto vardu. Pagrindinis mūsų tikslas, kad šeima, kuri ten bus su naujagimiu, pajus tą Budapešto dvasią, kuri tvyro palatoje, ir užsimanys su kūdikiu nuvykti į šią gražią šalį“, - teigė verslininkas Darius Katinas.

Palatos siens papuoštos fotomeniniko Antano Miežansko darytomis Budapešto nuotraukomis, kurios jo manymu, suteiks galimybę pasijausti ypatingu pasaulio žmogumi, jaukiame namų šilumos fone.

Palatos dizainą kūrusi interjero dizaino studijos „Soul House“ dizainerė Elžbieta Skunčikienė sakė palatoje bandžiusi atkartoti Budapešto architektūros, interjero elementus. Jos kolegė Ramunė Vytė pridūrė, kad vienas pagrindinių tikslų ir buvo sukurti savita nuotaika alsuojančią palatą.

„Senuose Budapešto interjeruose vyrauja sodrios spalvos, mediena. Jie turi gerą istorinio interjero palikimą. Čia norėjome sukurti jaukumą, šiltą aplinką, tad koloristiką šiek tiek apribojome, tačiau senojo Europos miesto nuotaika turėtų čia jaustis“, - sakė dizainerė.

Šioje palatoje galės gulėti bet kuri gimdyvė – tiesiog skambinant į klinikas reikės paminėti, kad pageidaujama būtent „Budapešto palata“. Jei ji tuo metu bus laisva, moteris galės ja naudotis nemokamai. Palata kainuos tik antrai gimdyvės pusei.

Palata irengta Dariaus ir Vaidilės Katinų šeimos lešomis (vertė - 20 000 eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)