DELFI.ee pataria atsižvelgti į šiuos:

Ar knarkiate?

Atsibundate kamuojamas galvos skausmų?

Jaučiatės pavargęs net ryte?

Užmiegate skaitydamas, žiūrėdamas televizorių ar net už vairo?

Turite problemų su atmintimi ar dėmesio sutelkimu?

Į šiuos klausimus atsakėte „taip“? Tai yra visi „naktinės apnėjos“ sindromo požymiai, o tai gali baigtis liežuvio užkritimu ir kvėpavimo sutrikimu.

Raudonos akys gali būti vienu pirmųjų artrito – sąnarių ligos – požymių. Uždegiminiai procesai vyksta ne tik sąnarių audiniuose, bet ir akies gleivinėje. Mokslininkai įrodė, kad kuo anksčiau pradėsite gydyti artritą, tuo lengviau pernešite jo priepuolius.

Išblyškusi oda – simptomas, bylojantis apie prastą inkstų darbą arba anemiją.

Jeigu nebejaučiate kvapų, tai gali būti vienas ankstyvųjų Parkinsono ligos, kuri vystosi pakankamai lėtai, požymių. Atlikite labai paprastą testą: vatos gabalėlį suvilgykite spiritu ir pridėkite jį prie nosies. Tada palaipsniui nuo jo tolkite. Jeigu nebeužuodžiate spirito kvapo mažiau nei aštuonių centimetrų atstumu, skubiai kreipkitės į gydytojus – būtina atlikti tyrimus.

Nebeauga plaukai ant kojų? Tai labai patogu, tačiau gali būti, kad tai pirmieji problemų su kraujagyslėmis požymiai. Turint antsvorio smulkios po oda esančios kraujagyslės užsikemša cholesterinu, į jas nebepatenka kraujas, todėl jos palaipsniui nustoja funkcionavę. Galiausiai tai gali sukelti širdies ir inkstų negalavimus.

Atkreipkite dėmesį į kojų nagų formą ir spalvą. Jeigu jie suapvalėjo ir išsigaubė, tapo šviesesni – tai gali byloti apie deguonies trūkumą. Gali būti, kad sergate plaučių vėžiu.

Pablogėjusi klausa gali būti ne šiaip sau senėjimo požymis, bet ir Alzheimerio ligos pasekmė.

Galvos smegenų audiniuose palaipsniui atsiranda pažeidimų židiniai. Progresuojant ligai jie plečiasi, dėl to pablogėja klausa, žmogus užsisklendžia savyje ir degraduoja. Kad išsaugotumėte aiškų protą ir gerą atmintį, daugiau skaitykite ir dažniau spręskite kryžiažodžius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)