Kaip paaiškėjo iš atsakymų į klausimus apie sąžiningumą ir kompetenciją, moterys dažniau linkusios priimti sprendimus pagal tai, kokią įtaką jie turės kitiems.

Taip pat paaiškėjo, kad laikui bėgant tiek vyrų, tiek moterų moralinis kompasas keičiasi, žmonės tampa mažiau paklusnūs, labiau linkę pasitelkti sveiką nuovoką, kol galiausiai įžengę šeštą dešimtį pasiekia intelektualumo ir moralumo aukštumas.

Profesorius Rogeris Steare rėmėsi vadinamuoju moralumo DNR tyrimu, kurį išrado prieš ketverius metus ir kuris skirtas pamatuoti pasikeitimus žmonių vertybių sistemose.

Į klausimus atsakė apie 60 tūkst. pačių įvairiausių profesijų ir socialinės padėties savanorių iš 200 šalių.

Apklausos dalyvių prašė atsakyti į klausimus apie darbą, gyvenimą namuose, ar aplinkiniai laiko juos sąžiningais žmonėmis.

Remdamiesi atsakymais, kaip antai „sugebu susivaldyti“, „gerbiu žmonių pasitikėjimą manimi“, tyrėjai išskyrė šešis asmenybės tipus: filosofas, teisėjas, angelas, mokytojas, diktatorius, globėjas.

Profesorius teigė: „Moterys priima sprendimus, remdamosi jų įtaka kitiems, todėl sprendimai būna geresni. Vyrai – labiau individualistai ir susikoncentravę į save.“

Tyrėjo, kolektyvinės filosofijos patarėjo nuomone, žmonės su metais darosi moralesni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)