„Pagrindinė smegenų funkcija – protinė veikla, kurią sudaro dėmesys, mąstymo greitis, logika, kūrybingumas, taip pat – kalba ir judesiai. Smegenų veiklai naudingų medžiagų galima rasti kasdieniuose produktuose“, – sako gydytojas Alvydas Unikauskas ir atkreipia dėmesį, kad svarbu juos vartoti termiškai neapdorotus. Tik tuomet išsaugomos vertingosios savybės.

Burokuose gausu jodo, kuris aktyvuoja mūsų smegenų veiklą, o ypač – atmintį. Ir betaino, kuris gerina kraujo apytaką. O tam, kad gautume reikiamą šių medžiagų kiekį, pakanka suvalgyti vos 200–300 g per savaitę“, – teigia A. Unikauskas.

Kitas smegenims naudingas produktas – pomidorai, padedantys greičiau mąstyti. Be daugelio kitų naudingų medžiagų, juose yra ir serotonino – geros nuotaikos šaltinio.

„O dėmesį gerinti padeda krevetės bei kitos jūros gėrybės, turinčios omega-3 rūgščių. Yra nustatyta, kad, jei nėščia moteris valgo riebios jūros žuvies, jos gimusiam vaikui lengviau sekasi mokytis – kur kas geriau dirba smegenys, todėl jo intelekto koeficientas bus gerokai didesnis lyginant su kitų vaikų, kurių mamos besilaukdamos nevalgė omega-3 rūgščių turinčių produktų“, – tikina gydytojas.

Koks prieskonis rekomenduojamas žmogui, dirbančiam kūrybinį darbą, sužinosite LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.