Ekspertai išnagrinėjo Niujorko Specialiosios chirurgijos ligoninės siūlomas treniruočių programas. Paaiškėjo, kad tokie užsiėmimai ne tik pastebimai pagerino pusiausvyrą, sumažino skausmus, bet ir suteikė pagyvenusiems žmonėms gyvenimo džiaugsmą.

Minėtos ligoninės Pacientų švietimo skyriui vadovaujanti Sandra Goldsmith komentuoja: „Skausmas – svarbus momentas kalbant apie gyvenimo kokybę“.

Tyrimo metu mokslininkai įvertino treniruočių programų – kasdieninių Tai Chi, jogos, Pilateso ir sportinių šokių – efektyvumą dviems šimtams žmonių. Tyrimo dalyvių sveikatos būklė buvo vertinama prieš ir po užsiėmimų – jie patys pasakojo, kaip jaučiasi. Raumenų ir sąnarių skausmo stiprumas buvo matuojamas pagal skausmo intensyvumo skalę.

Ekspertai taipogi išnagrinėjo, kaip skausmas veikia įvairius gyvenimo aspektus, įskaitant bendrą aktyvumą, nuotaiką, gebėjimą vaikščioti pėsčiomis, miegą, darbingumą bei gyvenimo teikiamą malonumą. Iš viso 53 procentai tyrimo dalyvių pareiškė, kad po treniruočių skausmai sumažėjo. 54 procentams pagerėjo bendro aktyvumo, nuotaikos ir kitų faktorių rodikliai. Taip pat rečiau pasitaikė hospitalizavimo reikalaujančios traumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)