„Šiandien Vyriausybė priims tuos sprendimus, kas susiję pirmiausiai su prevencinėmis priemonėmis, masiniais renginiais. Taip pat svarstysime klausimą (...) apie tam tikrą pasaulinės, europinės ekonomikos poveikį Lietuvos ekonomikai, tam tikras amortizacines priemones – kas būtų, jeigu būtų dar blogiau“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė S. Skvernelis.
„Tos priemonės bus jau nebe rekomendacinio pobūdžio“, – pabrėžė Vyriausybės vadovas.

Kartu S. Skvernelis patikino, jog bus svarstoma dėl nurodymų masinių renginių, sporto varžybų, teatrų organizavimui.

„Kol kas galime belsti į stalą – plitimo mūsų žmonėms nėra, bet situacija tikrai keičiasi. Jokiu būdu turime nepanikuoti, panikai jokio pagrindo nėra, šalis yra pasiruošusi visomis prasmėmis – ir finansine prasme, bet turime daryti viską prevenciškai, kad išvengtume tų atvejų“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Anot premjero, finansinių resursų, kurių reikalaus situacijos valdymas, Lietuva ras.

„Galime nuraminti sveikatos priežiūros sektorių – pinigų yra tikrai pakankamai, mes, esant reikalui, pradėsime naudoti privalomo sveikatos draudimo rezervą – tai yra daugiau nei 400 mln. eurų. Visi, kurie abejojo arba skeptiškai žiūrėjo, kam rezervai yra reikalingi, tai gali būti tokia situacija, kad tai bus panaudota“, – pridūrė S. Skvernelis.

Vyriausybė, kaip teigė premjeras, šiandien taip pat svarstys tiesioginio susisiekimo su Italiją klausimą bei tai, kaip plintant koronavirusui, turėtų elgtis mokyklos.

„Yra parengtos Švietimo mokslo ir sporto ministerijos rekomendacijos, kaip reikėtų elgtis (plintant koronavirusui – ELTA). Vyriausybėje šiandien svarstysime klausimą dėl švietimo sistemos darbo pasikeitus situacijai“, – kalbėjo premjeras. Kokios formos bus pasirinktos, pabrėžė S. Skvernelis, paaiškės po posėdžio.

ELTA primena, kad antradienio vakarą Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informavo apie dar du Lietuvoje užfiksuotus koronaviruso atvejus. SAM duomenimis, bendras šalyje patvirtintų koronaviruso atvejų skaičius išaugo iki trijų.