„Valstybinė ligonių kasa kartu su teritorinėmis ligonių kasomis yra esminis sistemos dalyvis, kuris subalansuoja pacientų ir gydymo įstaigų poreikius. Nuo institucijos įžvalgų, nuoseklaus veikimo ir savalaikės reakcijos dažnai priklauso ir visos sistemos sveikata. Kviečiu vadovus, kuriems svarbi sveikatos apsaugos sistema ir jos tobulėjimas, taip pat pokyčių vadyba bei organizacijos atnaujinimas, kandidatuoti į Valstybinės ligonių kasos vadovo poziciją, taip įnešant visiems Lietuvos piliečiams jaučiamą pokytį sveikatos sistemoje“, – teigia sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Pretenduoti į Valstybinės ligonių kasos direktoriaus pareigas kviečiami asmenys, turintys aukštąjį universitetinį išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį arba baigus vientisąsias studijas įgytą magistro kvalifikacinį laipsnį) arba jam lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją, ne mažesnę kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirtį, mokantys anglų kalbą ne mažesniu kaip B2 lygiu ir atitinkantys teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus darbui su įslaptinta informacija.

Laukiami kandidatai, turintys strateginį mąstymą ir aiškią viziją pokyčiams bei inovacijoms, taip pat būtina išmanyti sveikatos sistemos prioritetus, turėti stiprius komunikacinius įgūdžius, gebėti operatyviai reaguoti į pokyčius ir juos valdyti. Naujasis vadovas (-ė) turėtų sutelkti komandą novatoriškiems sprendimams, gebėti bendradarbiauti ir dirbti komandoje, priimti duomenimis grįstus valdymo sprendimus.

Būsimas vadovas (-ė) brėš privalomojo sveikatos draudimo plėtros kryptis, kurios prisidės prie Lietuvos gyventojų sveikatos rodiklių ir teikiamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų kokybės gerinimo; siūlys duomenimis grįstus pažangius sprendinius, kurie prisidės prie geresnio sveikatos politikos prioritetų įgyvendinimo; kartu su Sveikatos apsaugos ministerija užtikrins sveikatos sistemos finansinį tvarumą, siekiant, kad kiekvienas gyventojas gautų kokybiškas asmens sveikatos priežiūros paslaugas, taip pat diegs pažangius sprendinius asmens sveikatos priežiūros paslaugų kainodaros valdymo procese, teiks siūlymus kompensuojamųjų vaistų kainodaros tobulinimui.

Pagrindinė VLK misija – užtikrinti apdraustųjų privalomuoju sveikatos draudimu sveikatos priežiūrą, kompensuojant jos išlaidas, skaidriai ir efektyviai naudojant Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšas.

Privalomojo sveikatos draudimo fondas – pagrindinis garantas, užtikrinantis apdraustųjų privalomuoju sveikatos draudimu valstybės laiduojamų sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą. Valstybinės ligonių kasos pareiga ir atsakomybė užtikrinti tinkamą PSDF biudžeto (2023 m. – daugiau nei 3 milijardai eurų) lėšų administravimą, siekiant atliepti apdraustųjų privalomuoju sveikatos draudimu poreikius bei lėšas panaudoti efektyviai ir racionaliai.

Valstybinė ligonių kasa yra pavaldi Sveikatos apsaugos ministerijai. Daugiau informacijos apie VLK veiklą, vadovo funkcijas ir laukiančius iššūkius rasite informaciniame buklete. Darbo skelbimas paskelbtas Valstybės tarnybos portale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją