Atidžiau rinktis vietą lėktuve turėtų tie keleiviai, kuriems neseniai buvo atlikta kokia nors operacija, sergantiems vėžiu, turintiems antsvorio ar problemų su judėjimu, taip pat vyresniems negu 70 metų žmonėms. Atsargesnės turėtų būti ir kūdikio besilaukiančios moterys bei vartojančios kontraceptines piliules.

Didžiausia rizika susirgti venų tromboze tyko per skrydžius, kurie trunka nuo 8 iki 10 valandų. Jei skrydis yra trumpesnis, medikai vis tiek rekomenduoja periodiškai atsistoti ir pasivaikščioti taku tarp sėdynių. Jei sėdėsite prie lango, tai padaryti jums bus nepatogu. Jei pasiliksite sėdėti, kojose susiformuojantys trombai gali užkimšti jūsų venas.

Rizikos grupei priklausantiems asmenims medikai taip pat rekomenduoja skrydžio metu mūvėti kompresines kojines. Tačiau jie nepataria prieš skrydį išgerti aspirino ir panašių kraują skystinančių vaistų. Jų teigimu, tie žmonės, kuriems tikrai gresia venų trombozė, turėtų išgerti kur kas stipresnių vaistų, tirpdančių trombus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)