Daktaras Stephenas Postas iš Stony Brook universiteto Niujorke (JAV) įsitikinęs, kad savanoriškas darbas yra naudingas pačiam savanoriui – žmogus užsiima reikšmingais dalykais, leidžiančiais jam pasijusti svarbiu. Tai suteikia galimybę prisitaikyti prie įvairių pokyčių. Pavyzdžiui, tyrimas, kuriame dalyvavo penki tūkstančiai amerikiečių parodė, kad savanoriai geriau miega ir jaučia mažesnę įtampą.

A. Postas pabrėžia, kad savanorystė turi tapti sveikatos apsaugos sistemos kultūros dalimi, o medikai turėtų savo pacientams skelbti apie tokios veiklos naudą jų pačių sveikatai.

Beje, buvo atlikti panašūs tyrimai ir su dvylikamečiais, ir su anksčiau vėžiu sirgusiais asmenimis – visi jie iš savanoriško darbo gauna daug naudos. Vis dėlto, didžiausią teigiamą savanorystės poveikį jaučia pagyvenę žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)