Kaip „Delfi“ pasakojo M. Sriubas, pagal dokumentus iš ligoninės vertinama suteiktų paslaugų kokybė.

„Labai plačiai kažko komentuoti negaliu, nes kol kas Santaros klinikos nėra pateikusios dokumentų kopijų. Pagal jas vertinama suteiktų paslaugų kokybė, nes klientė Julija kelia klausimą, kad nebuvo suteiktos tinkamos paslaugos vaikui. Neištirta, nediagnozuota, nesuteiktos tinkamos rekomendacijos. Dokumentai pagal teisės aktus turėjo būti pateikti vakar“, – trečiadienį sakė advokatas.

Visgi, kaip ketvirtadienį savo atsiųstame komentare rašė Santaros klinikos, dokumentai gali būti pateikti per 10 dienų.

Be to, pasak ligoninės, dokumentų pateikti jie negalės, nes šie mirties dieną buvo perduoti įvykį tiriančioms institucijoms.

Pateikiame Santaros klinikų komentarą.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2011 m. liepos 1 d. įsakymo Nr. V-658 „Dėl paciento teisės susipažinti su įrašais savo medicinos dokumentuose tinkamo įgyvendinimo“ 1.3 p., asmens sveikatos priežiūros įstaiga privalo užtikrinti paciento teisę susipažinti su įrašais savo medicinos dokumentuose išduodama diagnozės ir gydymo aprašymus Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2011 m. gegužės 20 d. įsakymo Nr. V-506 „Dėl rašytinės informacijos, įskaitant ir konfidencialią, apie pacientą ir jam suteiktas paslaugas teikimo ir šios paslaugos apmokėjimo tvarkos patvirtinimo“ nustatyta tvarka ir terminais.

Rašytinės informacijos, įskaitant ir konfidencialią, apie pacientą ir jam suteiktas paslaugas teikimo ir šios paslaugos apmokėjimo tvarkos aprašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2011 m. gegužės 20 d. įsakymu Nr. V-506 (toliau – Aprašas), 7 p. nustato, kad rašytinės informacijos teikimo paslaugų kainas, apskaičiuotas Aprašo 12 punkte nustatyta tvarka, ir įvykdymo terminus, ne ilgesnius kaip 10 darbo dienų, nustato šias paslaugas teikiančių sveikatos priežiūros įstaigų vadovai.

Rašytinės informacijos teikimo paslauga turi būti suteikta tik įsitikinus, kad įvykdytas Aprašo 14 punkte nustatytas reikalavimas. Rašytinės informacijos teikimo paslaugos terminas pradedamas skaičiuoti nuo šios paslaugos apmokėjimo (lėšų gavimo įstaigoje) datos. Aprašo 8 p. taip pat nustato, kad asmeniui pateikus rašytinį prašymą suteikti rašytinę informaciją su nuoroda „skubos tvarka“ (kai prašoma suteikti paslaugą anksčiau negu sveikatos priežiūros įstaigos vadovo patvirtintas paslaugos įvykdymo terminas, bet ne vėliau kaip per 3 darbo dienas), paslaugos kaina gali būti didinama iki 50 procentų.

Informuojame, kad paciento tėvų atstovas į Santaros klinikas kreipėsi 2022-10-17. Papildomai informuojame, kad visos prašomos informacijos paciento tėvų atstovui Santaros klinikos objektyviai neturės galimybių šiuo metu pateikti, nes paskutinės hospitalizacijos metu pildyta medicininė dokumentacija mirties dieną perduota mirties priežastis tiriančiai institucijai. Atitinkamai informacijos pateikimo pareikalavusios yra tiek Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vilniaus miesto vaiko teisių apsaugos skyrius (2022-10-13), tiek ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba (2022-10-14).

Asociatyvi nuotr.

„Delfi“ primena, kad policijos departamentas informavo, jog spalio 11 d., apie 9 val., į Vilniaus ligoninę iš namų Vilniuje buvo pristatytas ir paguldytas kūdikis (berniukas, g. 2022 m. liepos mėnesį), kuris spalio 12 d., apie 17 val. 5 min., nuo patirtų sužalojimų mirė. Pirminiais duomenimis, sužalojimus kūdikis patyrė savo namuose, iškritęs iš vaikiškos lovytės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Vilniaus policija „Delfi“ komentavo, kad informacija apie įvykį yra pirminė ir tik tyrimas parodys, kaip viskas įvyko. Anot policijos, duomenys, kad mažylis susižalojo galimai iškritęs iš lovytės, buvo gauti iš Santaros klinikų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją