Peticijoje, kurią kampanijos tinklalapyje 38degrees.org.uk paskelbė Susan Ingram, tvirtinama, kad auskarų vėrimas tokio amžiaus mažyliams prilygsta „žiaurumo prieš vaikus formai“, nes „vaikams be jokio reikalo sukeliamas stiprus skausmas ir baimė“.   

Peticija Didžiosios Britanijos vaikų ir šeimos reikalų ministrą Edwardą Timpsoną ragina uždrausti verti auskarus kūdikiams bei mažiems vaikams ir nustatyti minimalų amžių šiai procedūrai. 

„Tokia praktika neturi jokio kito tikslo kaip tik patenkinti tėvų tuštybę. Kitos vaikų fizinio žalojimo formos yra uždraustos ir ši neturėtų būti išimtis“, - rašo S. Ingram.   

Iki šiol peticiją jau pasirašė daugiau kaip 27 tūkst. žmonių. 

Vienas šią kampaniją parėmęs asmuo paaiškino, kodėl pasirašo peticiją: „Pliaukštelėjimas reiškia smurtavimą prieš vaiką, taigi kodėl ausų badymas metalinėmis adatomis nėra smurtas?“. 

Šiuo metu Anglijoje ir Velse pradurti vaikams ausis nedraudžia jokie įstatymai – viskas priklauso tik nuo tėvų ar teisėtų globėjų sprendimo.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)