Prokuratūra gavo išvadas dėl vaiko mirties aplinkybių. Ekspertizę atliko komisija, sudaryta iš 6 specialistų.

„Kūdikis mirė nuo per didelės kalio dozės. Įtarimas įteiktas ligoninė slaugytojai. Už šį nusikaltimą baudžiama iki 8 metų nelaisvės“, - teigė Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Vitoldas Guliavičius.

DELFI primena, kad Kauno klinikinėje ligoninėje 11 mėnesių kūdikis mirė balandžio 6-ąją. Skrodimą atlikę teismo medicinos ekspertai jau tuomet neoficialiai patvirtino, kad berniuko širdis galėjo sustoti nuo mirtinos kalio dozės.

Tuomet 15-ai parų buvo suimta Kauno klinikinės ligoninės slaugė Valdareza Beleškienė. Manoma, kad 55 metų amžiaus slaugė galėjo sumaišyti vaistus ir berniukui suleido mirtiną kalio dozę dėl ko sustojo mažylio širdis.

Konstatuota, kad jokių kitų priežasčių, dėl ko galėjo mirti berniukas, nėra.

Egidijus Drėzas
„Aš manau, kad jau šiandien remiantis ekspertų išvadomis galime drąsiai teigti, kad balandžio 6-ąją dieną mano vaikelis mirė nuo sumaišytų vaistų, tai yra nuo mirtinos kalio dozės. Po mano vaikelio mirties ligoninės vadovų viešus pasisakymus vertinu kaip šmeižtą mano ir mano šeimos atžvilgiu. Dabar byla keliaus į teismą, o vėliau spręsime ar imtis veiksmų“, - teigė mirusio berniuko tėvas Egidijus Drėzas.

Po įvykio mįslingomis aplinkybėmis dingo operacinėje buvę švirkštai. Prokuratūra kol kas nekomentuoja, kaip tai atsitiko.

Neatmetama, kad tęsiant iki teisminį tyrimą įtarimai bus pareikšti ir daugiau asmenų.

Ligoninėje po įvykio buvo atliktas tyrimas, kurio išvados perduotos Kauno apygardos prokuratūrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (333)