Pasak VLK, 3,8 mln. eurų atiteks sveikatos priežiūros įstaigoms, teikiančioms medicininės reabilitacijos ir sanatorinio gydymo paslaugas, suteiktas per pirmąjį šių metų pusmetį.

Suteiktų ambulatorinės medicininės reabilitacijos paslaugų apimtys, kaip skelbia VLK, per pirmąjį šių metų pusmetį išaugo daugiau kaip 16 proc., palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Taip pat augo ir suteikiamų prioritetinių stacionarinių medicininės reabilitacijos paslaugų skaičius, todėl rudenį bus svarstoma ir dėl papildomų lėšų šiai reabilitacijos rūšiai.

VLK pranešime žiniasklaidai nurodoma, kad 2,6 mln. eurų skirta ortopedijos techninėms priemonėms, kad būtų apmokėtos prioritetinėms ortopedijos techninėms priemonėms priskiriamų galūnių protezų, pagal užsakymą individualiai pagamintos sudėtingos ortopedinės avalynės, taip pat klausos aparatų išlaidos.

4,9 mln. eurų skiriama sveikatos priežiūros paslaugoms, teikiamoms vykdant penkias iš PSDF finansuojamas prevencines programas. Šiais metais ženkliai išaugo šių paslaugų skaičius. Labiausiai padidėjo širdies ir kraujagyslių ligų, priešinės liaukos vėžio prevencinių programų teikiamų paslaugų apimtys.

Dar 12,3 mln. eurų skiriama dantų protezavimo paslaugoms apmokėti.

Pagal prevencines programas suteiktoms sveikatos priežiūros paslaugoms šiais metais skirta 34,4 mln. eurų, tačiau prognozuojama, kad šioms paslaugoms apmokėti reikės 39,3 mln. eurų. Viršijimui apmokėti neužtenka PSDF turimų lėšų, todėl norint laiku atsiskaityti su įstaigomis už visas faktiškai suteiktas paslaugas nutarta skirti papildomai iš PSDF rezervo dalies.

Pasak VLK, skaičiuojama, kad šiuo metu Lietuvoje yra daugiau nei 1,4 mln. žmonių, kurie gali gauti PSDF kompensuojamas prevencinėse programose numatytas paslaugas, t. y. nemokamai išsitirti dėl gimdos kaklelio, krūties, storosios žarnos ir priešinės liaukos vėžio bei širdies ir kraujagyslių ligų.

PSDF rezervo rizikos valdymo dalies lėšos skiriamos sveikatos apsaugos ministro sprendimu, įvertinus Valstybinės ligonių kasos ir Privalomojo sveikatos draudimo tarybos nuomones, pažymima pranešime žiniasklaidai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją