„Praėjusią savaitę penktadienį turėjome susitikimą su savivaldybių gydytojais, kalbėjome, kad iš tiesų yra kelios savivaldybės – iš viso trys, – kuriose asmens sveikatos priežiūros įstaigos išvis neturi COVID-19 vakcinos“, – LRT radijui antradienį ryte sakė G. Megelinskienė.

„Atkreipėme dėmesį į tai, nors komunikuojame jau nuo rugsėjo vidurio, kad būtų vykdomi užsakymai, kad būtų užtikrinta galimybė gyventojams pasiskiepyti gripo ir COVID-19 vakcinomis vieno vizito metu“, – pridūrė SAM atstovė.

Visgi, anot G. Megelinskienės, šiuo metu, išaugus sergamumui COVID-19, daugėja sveikatos priežiūros įstaigų, užsisakančių šią vakciną.

„Matome šiomis dienomis, kadangi vyksta COVID-19 vakcinų užsakymas, tikrai suintensyvėjusį užsakymą – ir įstaigos kreipiasi. Tą suintensyvėjimą tikrai jaučiame“, – patikino Sveikatos stiprinimo skyriaus patarėja.

G. Megelinskienės teigimu, gydymo įstaigos gyventojus užregistruoti vakcinacijai gali trimis būdais.

„Asmens sveikatos priežiūros įstaigoms šiais metais yra sudaryta galimybė registruoti skiepams gyventojus trimis būdais – internetu per „Koronastop“, per sistemą e. sveikata arba pasiskambinus tiesiai į gydymo įstaigą“, – kalbėjo SAM atstovė.

Pasak jos, specialistai rekomenduoja pasiskiepyti tiek nuo COVID-19, tiek nuo gripo prieš sergamumo šiomis infekcijomis pakylimą.

„Dabar turime tokį laiką, kai nuo gripo ir COVID-19 galima pasiskiepyti viso sezono metu, tačiau specialistai rekomenduoja nedelsti ir nuo šių ligų pasiskiepyti iki sergamumo pakilimo, kuris paprastai būna nuo gruodžio iki vasario mėnesio“, – teigė G. Megelinskienė.

„Tai reiškia, kad mes dabar turime tą laikotarpį, kai tikrai aktualu, kad gyventojai pasiskiepytų ir ne tik sumažintų susirgimo užsikrečiamosiomis ligomis tikimybę, bet ir apsisaugotų nuo sunkių ligos formų ar mirties“, – pabrėžė ji.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pirmadienį informavo, kad per pastarąją savaitę Lietuvoje padaugėjo sergančiųjų gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga.

Prėjusią savaitę Lietuvoje dėl gripo buvo hospitalizuoti 4 asmenys: 3 vaikai ir 1 asmuo, priklausantis 65 m. ir vyresnių amžiaus grupei buvo paguldytas į intensyvios terapijos skyrių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją