Maždaug pusė iš jų ėjo susitikti su specialistais akis į akį, o likę galėjo bendrauti su jais telefonu. Psichologai nustatė, jog abu pokalbių metodai buvo efektyvūs, išskyrus grupelę žmonių, kurie turėjo tikrai rimtų bėdų.

Šio tyrimo rezultatai skelbiami žurnale „PLoS One“.

Specialistai pažymi, jog konsultacija telefonu kainuoja pigiau negu asmeniškas susitikimas su psichologu.

Abiem atvejais psichologai naudojo kognityvinę elgesio terapiją, pagal kurią pacientai skatinami kasdienius įvykius vertinti iš teigiamos pusės.

Moksliniai tyrimai rodo, kad kognityvinė elgesio terapija yra efektyvus psichoterapijos metodas, tačiau jis yra brangus ir prieinamas ne visiems gyventojams. Tuose rajonuose, kur nėra kognityvinės elgesio terapijos specialistų, gydytojai neturi kitos išeities, kaip tik gydyti pacientus antidepresantais.

Tačiau bendravimas su psichologu telefonu ne tik suteiktų galimybę gauti gydymą, bet ir sumažintų psichoterapinių paslaugų savikainą, sakė Kembridžo universiteto psichiatrijos padalinio vadovas, profesorius Peteris Jonesas, vadovavęs tyrimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)