34 metų vieno vaiko tėvas Carlas Holtas dvejus metus varstė gydytojų kabinetų duris, kai po šeimos atostogų 2010 metų liepą nuolat pradėjo jausti gerklės skausmą.

Pardavimų vadybininku dirbantis vyras neteko 28 kg svorio ir nebegalėjo du kartus per savaitę žaisti futbolo, nes nuolat jausdavo nuovargį, rašo dailymail.co.uk.

Nepaisant daugybės konsultacijų pas gydytojus ir tyrimų ligoninėse, medikai nesugebėjo nustatyti, kas jam yra.

C. Holtas būgštavo, jog susirgo vėžiu, bet pasiskaitęs apie savo simptomus internete ir peržiūrėjęs vaizdo įrašus „YouTube“, sužinojo apie retą ligą, vadinamą Erelio sindromu.

Jis pasireiškia tuomet, kai sukalkėja arba sukietėja gerklėje esantys raiščiai, arba pailgėja kaulas, esantis prie kaukolės pamato.

Tokie pacientai jaučia gerklės ir ausų skausmą. Jiems dažnai atrodo, kad jų gerklėje yra kažkas įstrigę, jiems sunku ryti.

Nors vyras išsakė savo įtarimus Šiaurės Stafordšyro universitetinės ligoninės gydytojams, jie reikiamų tyrimų neatliko.

Tuomet praėjusių metų spalį C. Holtas nusprendė privačiai pasidaryti tyrimus Salfordo ligoninėje Didžiajame Mančesteryje, kur galiausiai jam buvo diagnozuotas retas sindromas.

Dabar jis kritikuoja Didžiosios Britanijos Nacionalinę sveikatos tarnybą nesugebėjus nustatyti jo ligos, nors aplankė virtinę gydytojų.

C. Holtas, gyvenantis Stoko mieste prie Trento, sakė: „Žmonės pradėjo abejoti mano psichine sveikata, nes aš nuolat lankydavausi pas gydytojus. Tačiau jie nesugebėjo nustatyti, kuo sergu.  Naršydamas internete sužinojau apie ligą, vadinamą Erelio sindromu. Ji atitiko visus mano simptomus. Nors ir sakiau gydytojams apie šį sindromą, niekas manimi netikėjo ir neskyrė reikiamų tyrimų. Skausmas ir simptomai neslūgo, tačiau gydytojų tai nedomino. Jie tik liepdavo man gerti vaistus nuo skausmo. Aš net mokėjau pinigus už privačias konsultacijas, kad sužinočiau antrą nuomonę, bet kaskart susidurdavau su gydytojais, kuriuos buvau sutikęs valstybinėse medicinos įstaigose. Kadangi man taip ilgai skaudėjo gerklę, maniau, kad man gerklės vėžys“.

„Tuo metu laukėme gimstant kūdikio, ir pradėjau nerimauti, kad niekada neišvysiu savo dukters. Jaučiausi prislėgtas ir net galvojau apie savižudybę. Kai galiausiai sužinojau savo diagnozę, man iš karto labai palengvėjo“, - teigė jis.

„Mančesteryje kreipiausi į vieną konsultantą ir jis, vos pažvelgęs į mano kompiuterinės tomografijos tyrimą, iš karto patvirtino, kad tai Erelio sindromas, - pridūrė C. Holtas. - Buvau tiesiog priblokštas: jeigu gydytojai būtų atsižvelgę į mano nuomonę, užuot numoję į ją ranka, diagnozę būčiau sužinojęs jau prieš dvejus metus“.

C. Holtas, kuris stengdamasis išsiaiškinti savo ligą, išleido 10 tūkst. svarų (40 tūkst. litų), dabar kaip Nacionalinės sveikatos tarnybos pacientas gydomas Salfordo karališkojoje ligoninėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)