Kai skauda kvėpuojant

Galima tokio skausmo priežastis - plaučių uždegimas. Nors sausas kosulys ir apsunkintas kvėpavimas yra aiškiausi plaučių uždegimo simptomai, vienam iš šimto pacientų jis gali sukelti ir pilvo skausmus.

Audinių uždegimą viename ar abiejuose plaučiuose paprastai sukelia infekcija. „Pilvo skausmai gali pasireikšti, jei uždegimas apima apatinę plaučių skiltį“, - sakė Britų plaučių fondo pirmininko pavaduotojas, profesorius Stephenas Spiro.

„Tai gali sukelti uždegimą plaučių apačioje, kuri liečiasi su diafragma“, - aiškino jis.
Pilvo skausmai atslūgs, gydant plaučių uždegimą antibiotikais ar atsigulus gydymui į ligoninę, jei uždegimas yra stiprus.

Stiprus skausmas šone

Tokiu atveju gali būti kaltos persisukusios sėklidės. Vyrams vien nuo minties apie persisukusias sėklides galėtų ištrykšti ašaros, tačiau tokią diagnozę vien Didžiojoje Britanijoje kasmet išgirsta apie 2,5 tūkst. vyrų, dažniausiai iki 30 metų.

„Pradeda skaudėti pilvą, nes nervai, einantys į sėklides, iš apatinės nugaros dalies leidžiasi per pilvą“,- sakė Universiteto ligoninės Londone Urologijos instituto dėstytojas Suksas Minhas.

„Sėklidžių kanalai gali persisukti dėl sėklidžių traumos, patirtos per sporto incidentą, tačiau dauguma atvejų įvyksta dėl neaiškių priežasčių“, - pažymėjo jis.

„Tokį skausmą paprastai lydi kapšelio patinimas, pykinimas ir vėmimas“.

Norint išvengti skaudžių pasekmių, reikia kuo skubiau kreiptis į medikus – geriausia per šešias valandas. Ši problema išsprendžiama atlikus persisukusių kraujagyslių operaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)